foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-33.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


(Фото Танјуг)

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЈЕ ДАНАС ПРЕД НАРОДНОМ СКУПШТИНОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ

Данас 31. 5. 2022. године, на Једанаестој посебној седници Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву председник Републике Србије Александар Вучић положио заклетву и ступио на дужност у свом другом мандату. Честитам му на наставку председничког мандата, уверен да ће засигурно и даље успешно и стабилно водити Србију као што је до сада. /Ивица Дачић/

Социјалистичка партија Крушевца је својим гласовима дала допринос избору Александра Вучића за председника републике.
 
ЧЕСТИТАМО И ЖЕЛИМО ДА ЈОШ ВИШЕ РАДИ ЗА ДОБРО СРБИЈЕ !

СПС КРУШЕВАЦ

Председник је поручио да ће приоритети његовог мандата бити мир, стабилност, независност у одлучивању, слобода Србије, сигурност, здравље, Европа, рад, рад и рад.

Председник Србије Александар Вучић положио је данас заклетву пред посланицима у парламенту, чиме је отпочео његов други председнички мандат.

По уласку у скупштинску салу, председник Вучић поздрављен је дугим аплаузом посланика старог сазива парламента и званица.

Вучић је, држећи десну руку на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу, најстаријој српској књизи, изговорио текст заклетве:

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности”.

Након тога, потписао је текст заклетве, а посланици и гости поздравили су га аплаузом, пренео је Танјуг.

Затим је уследила химна Србије „Боже правде”.

Вучић је у обраћању након полагања заклетве, истакао да жели да буде председник свих и за све и да ће чинити све у најбољем интересу Србије.


Председник поздравља окупљене пред скупштином (Фото Танјуг)

„Не постоји већа част, обавеза, нема ни већег поноса од оног који даје чињеница да водиш своју земљу. Ни веће дужности да је са поносном представљаш. Све то и обавезу, дужност, част и понос добио сам од грађана на изборима. Они су израз воље убедљиве већине која је мене и највећи део вас наново задужила да свој посао обављамо, не увек и како та већина жели, већ да чинимо што је у најбољем интересу Србије”, нагласио је он.

ИЗВОР ПОЛИТИКА