Издвојено

Одржана централна изборна конвенција СПС-ЈС-ЗС пред 20.000 људи у Штарк Арени

Loading


Одржана централна изборна конвенција СПС-ЈС-ЗС пред 20.000 људи у Штарк
Арени – 26 новембра, 2023 у 18:34

ДАЧИЋ: ОСИГУРАЋЕМО СТАБИЛНОСТ И СИГУРНОСТ ЗА НАШУ ОТАЏБИНУ Циљ Социјалистичке партије Србије је да осигура стабилност и сигурност нашег народа и зато очекујемо победу на предстојећим изборима, заједно са Српском напредном странком, поручио је данас Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије на централној конвенцији Коалиције СПС-ЈС-ЗС, одржаној у Београдској арени у присуству 20 хиљада људи. „Пред нама је време које тражи искуство, стабилност и јединство. Надам
се да сам кроз године служења стекао искуство које ћу користи да осигурамо стабилност и сигурност наше отаџбине, уз паметно вођство нашег председника Александра Вучића. Ако народ жели да ја будем председник Владе, заједно можемо много“, поручио је Дачић на централном предизборном скупу.

Председник Социјалиста подсетио је да су главни циљеви СПС-а заштита суверенитета и територијалне целовитости Србије, снажан економски просперитет наше земље, заштита свих друштвених група којима је подршка Србије неопходна, јачање економије и угледа Србије у свету и неговање солидарности и узајамног поштовања као основних, али запостављених вредности. Дачић је рекао да је у последњих 10 година промењено „лице“ Србије, јер је темељ одговорне политике коју СПС води са партнерима, Српском напредном странком и председником Вучићем, те да ће политика остати снажна, стабилна и сигурна Србија за сваку породицу. Дачић је додао да, док год буде подршке народа, Косово никад неће бити независно, што међународна заједница подржава и толерише, а да ће приоритет наше националне политике остати Република Српска и подршка пријатељским земљама као што су Русија и Кина. Према његовим речима, неопходно је да Србија буде политички стабилна као у последњих 10 година, као и да се сачувају основни принципи међународног права, реформски процеси као што је историјска незапосленост, али и настави и осигура улагање у науку, дигитализацију, брине о пољопривреди и сељаку, осигура социјална једнакост грађана и уведу социјално гарантоване пензије и систем народног здравља.

„Желимо јаку војску и полицију, јер без тога нема јаке Србије. Потребна нам је друштвена солидарност која се временом изгубила. И наравно, поштовање и једнакост за жене, које су темељ овог друштва и темељ политичке и породичне стабилности“, оценио је Дачић. Дачић је закључио да је кључ политичке стабилности победа на предстојећим изборима, јер се у наредним годинама доносе најважније одлуке за Србију и позвао народ да подржи Александра Вучића за председника Србије.

На централној конвенцији Коалиције СПС-ЈС-ЗС обратили су се и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, председник Зелених Србије Иван Карић, председник градске организације СПС-а Никола Никодијевић, унук некадашњег председника Марко Милошевић, председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић, председник удружења „Наша Дрина“ Игор Брауновић и председник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић.
/Информативна служба ГО СПС/

 


У Београдској Штарк Арени, 26.11.2023. одржан је  велики предизборни митинг коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР, на коме је присуствовало 20. 000 присталица ове коалиције.

 

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је данас на централној конвенцији у Београду да је циљ да Социјалистичка партија Србије и Српска напредна странка освоје већину на наредним изборима 17. децембра. „Пред нама је време које тражи искуство и стабилност. Надам се да сам кроз године служења стекао искуство које ћу користити како бих осигурао стабилност и сигурност наше отаџбине. Уз паметно вођство, председника Републике Александра Вучића и ако народ тако жели, мене као председника владе можемо много”, рекао је Дачић. Он је истакао да у београдској Арени где се одржава конвенција има 20.000 људи, додајући да тај број људи не може било ко осим СНС и њихове коалиције да окупи. „Желим да кажем унапред, да ако народ жели да ја будем председник владе, који су најјачи, најважнији циљеви. То су заштита суверенитета и територијалне целовитости Србије, снажан економски просперитет и раст стандарда грађана, пуна заштита свих којима је подршка друштва неопходна, јачање улоге и угледа Србије у свету”, рекао је Дачић, преноси Танјуг. Такође, истакао је и неговање солидарности и међусобног поштовања као основних, али запостављених вредности друштва. „Ми нисмо желели изборе. Али кад су избори већ расписани, шта нам друго преостаје него да завршимо и ставимо тачку. Очекујемо победу на овим изборима”, поручио је Дачић. /Izvor Politika/

 

КАНДИДАТИ КОАЛИЦИЈЕ „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ РАЗГОВАРАЛИ СА ГРАЂАНИМА НА КРУШЕВАЧКИМ ПИЈАЦАМА

Loading

Кандидат за народног посланика на изборној листи „ИВИЦА ДАЧИЋ –  ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ Тина Ћирић и кандидати за одборнике Скупштине града Крушевца разговарали су 26.11.2023. године са грађанима на крушевачким пијацама. Наши грађани пружају пуну подршку коалицији СПС и ЈС, листи „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ и обећавају своје гласове овој листи која се налази под редним бројем 2 на гласачким листићима.

ВРЛО СРДАЧНИ СУСТЕТИ СА НАШИМ ГРАЂАНИМА У ЦЕНТРУ КРУШЕВЦА

Loading

ВРЛО СРДАЧНИ СУСТЕТИ СА НАШИМ ГРАЂАНИМА У ЦЕНТРУ КРУШЕВЦА. Имамо много јавних обећања да ће гласати  за нашу листу: ИВИЦА ДАЧИЋ -ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ бр.2.

Крушевац пружа подршку Коалицији СПС ЈС „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, под редним бројем 2!

Loading

Крушевац пружа подршку Коалицији СПС ЈС „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, под редним бројем 2! Идемо на велики скуп подршке нашем лидеру!


Настави са читањем „Крушевац пружа подршку Коалицији СПС ЈС „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, под редним бројем 2!“

Крушевац пружа подршку Коалицији СПС ЈС „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, под редним бројем 2! Идемо на велики скуп подршке нашем лидеру!

Loading

КАНДИДАТИ КОАЛИЦИЈЕ „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ РАЗГОВАРАЛИ СА ГРАЂАНИМА НА КРУШЕВАЧКИМ ПИЈАЦАМА

Loading

Бранко Ружић у Крушевцу: Залажемо се за друштво једнаких шанси!

Loading


Бранко Ружић у Крушевцу: Залажемо се за друштво једнаких шанси

У просторијама ГО СПС у Крушевцу одржана је конференција за новинаре на
којој је говорио Бранко Ружић, члан Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије и координатор за Расински округ. Ружић је истакао да коалиција окупљена под листом „Ивица Дачић – премијер Србије“ увек доноси исправне политичке одлуке те да због тога очекују подршку грађана на предстојећим изборима
.

-Сада смо по ко зна који пут на једној вододелници, и под притисцима међународне заједнице и много је важно да се обезбеди политичка стабилност, како би, као друштво наставили са развојем и као држава у процесу европске интеграције, али на начин који ће сачувати наше достојанство и идентитет. Наша коалиција представља стуб и на локалном и на државном нивоу –рекао је Ружић.

Додао је и да је СПС деценијама „делио добро и зло са грађанима“, и да су увек доносили исправне одлуке, те да су они увек на изборима присутни јер су потребни и зато што доносе политичку стабилност, а њихова коалиција је репрезент људи који живе од свог рада и као рефлексију свог рада виде интерес обичног човека. Рекао је и да је лидер ове коалиције Ивица Дачић у више наврата показао и доказао колику снагу поседује, као и Драган Марковић Палма.

 -Наше поруке су јасне, поред политичке стабилности коју доносимо, што је јасно кроз политичку историју, желимо да сачувамо достојанство нашег народа, наше државе и друштва. Залажемо се за социјализам и друштво једнаких шанси, где ће свако дете, било да долази из околине Крушевца, или „круга двојке“, да има једнаке шансе да се школује и успе у животу и заврши факултет, на прави начин, а не путем куповине диплома, као поједини политичари. Наша коалиција је увек била расадник квалитетних кадрова и у том погледу смо увек спремни да њих ставимо у први план како бисмо сачували нашу Србију. Наша листа је комплетна, одише нашим познатим моделом споја младости и искуства, из свих свера-истакао је Ружић.

Као део Владе ова коалиција је учестовала у важним пројектима за Крушевац и околину у сарадњи са СНС.

-Док сам био министар просвете, успели смо да обезбедимо изградњу два вртића, да најмлађим Крушевљанима обезбедимо 80 нових места и запослимо 20 васпитачица. Вртиће добијају и Ћићевац и Александровац, а најважнији пројекат је ауто-пут, који је започет за време нашег покојног председника инжењера Милутина Мркоњића. Сада је на челу Коридора Србије још један наш члан – Александар Антић.

Потсетио је и да ова коалиција и на прошлим локалним изборима  у Крушевцу остварила добар резултат, бољи него што су други мислили да ће достићи.

-Тај тренд није само у Крушевцу већ је тако широм земље, гарантујемо да ће тако бити и 17. децембра. Овај датум је важан за будућност Србије, ми смо спремни да предуземо одговорност за бољитак, уверени смо да је могуће сарађивати само са оним политичким странкама које имају комплементарно промишљање политике као и ми. Очекујемо озбиљан резултат.

Ружић је поменуо и опозицију, рекавши да су и лева и десна струја, стране једне исте медаље.

-Грађанској Србији, која је од свих митинга, где су желели да каналишу и изманипулишу осећај несигурности код грађана, је остало само име „Србија против насиља“, а колико ће то име да им помогне да направе подухват је упитно. Са друге стране десничарске политичарске опције веже само жеља да виде леђа актуелне власти, и то је оно што их уједињује. Они немају мишљење и решење ни о чему, ни о Косову, ни о Европској унији. Грађани не би смели да потпадну под ту врсту манипулације која им се пласира, они једноставно немају аргумете и озбиљан политички програм-поручио је Ружић.

Овом приликом најављен је предизборни скуп ове коалиције, који ће се одржати 11. децембра у Биоскопу Крушевац, у 17 часова, где ће говорити лидери коалиције – Ивица Дачић и Драган Марковић Палма. Настави са читањем „Бранко Ружић у Крушевцу: Залажемо се за друштво једнаких шанси!“

Велики скуп коалиције „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ – ШТАРК АРЕНА 26.11.2023. у 16:00 часова

Loading

Недеља, 26. новембар, Београд, у 16 часова, велики скуп коалиције „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ у Штарк Арени!


Настави са читањем „Велики скуп коалиције „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ – ШТАРК АРЕНА 26.11.2023. у 16:00 часова“

БИВОЉЕ ЋЕ ГЛАСАТИ ЛИСТУ „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“ – бр. 2!

Loading

Вечерас 21.11.2023. године смо разговарали са социјалистима и грађанима Бивоља, великог приградског насеља, где смо имали прилику да чујемо како размишљају грађани и добили потврду да ће већина гласати за Коалицију СПС – ЈС „ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, која се на гласачким листићима за парламентарне и локалне изборе налази под редним бројем 2! Ова коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије је већ дуго јединствена и наступа заједнички на изборима, али оно што је најважније, то је да је стално са својим народом. Ивица Дачић је човек који је обављао многе државне дужности одговорно, за народ и државу и зато му грађани и верују.