Поводом 9. маја делегација Градског одбора положила је цвеће на споменик Црвеноармејцима на Расини

Loading

Далеко од своје домовине, војници Црвене армије положили су своје животе на обали Расине за слободу Крушевца. Одајемо пошту свим херојима који су се борили против помахниталог нацизма и фашизма, највећег зла двадесетог века. Поводом 9. маја делегација Градског одбора положила је цвеће на споменик Црвеноармејцима на Расини .

Да се више не понови !
Живела слобода !
Срећан 9.мај, дан велике победе у Другом светском рату !
Смрт фашизму, слобода народу !

ИВИЦА ДАЧИЋ, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова…

Loading

Народна скупштина Републике Србије на данашњем заседању изабрала је нову Владу Републике Србије.
  • – ИВИЦА ДАЧИЋ, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова;
  • – СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ, министар просвете;
  • – ЂОРЂЕ МИЛИЋЕВИЋ, министар без портфеља;
  • – НОВИЦА ТОНЧЕВ, министар без портфеља.

Честитамо новоизабраним министрима из Социјалистичке партије Србије. Наше честитке упућујемо и председнику Владе Србије Милошу Вучевићу и целој Влади.

СРЕЋАН 1. МАЈ ПРАЗНИК РАДА – СПС Крушевац

Loading


Традиционални „ПРВОМАЈСКИ УРАНАК“ уранак одржан је и ове године на Багдали 01.05.2024. године у организацији ВЕЋА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА КРУШЕВАЦ. Првомојском уранку присуствовали су и чланови СПС-а… Чланови Градског одбора СПС-а Крушевац организовано су са заставама и ове године дошли на традиционални *ПРВОМАЈСКИ УРАНАК* уранак и тако подржали 1 мај – међународни празник рада.
Празник рада 1. мај слави се као међународни празник радничког покрета. Првомаски уранак је народни обичај и светковина, која је у Крушевцу организована први пут 1896. године, и то шест година после одлуке одлуке Друге интернационале да се  1.-ви Мај слави као празник међународне солидарности пролетеријата. Прва прослава у нашем граду одржана је у форми излета, који је организован у близини барутане Обилићево, код чесме Добра вода. Првомајски уранак почео је на Доброј води, а завршио се на Багдали. Уранак са око 50 занатлија и занатских радника и средњошколаца организовали су професори: Емил Мужа и Радивоје Илић, абаџија Ставра Стаменковић, бојаџија – Миладин Милошевић, пекар Влада Сандић, ученик више школе Крушевачке Гимназије Триша Кацлеровић и четрнаестогодишњи каменорезачки ученик Стојан Милошевић.  значају 1 маја, на овој прослави говорио је професор Емил Мужа. Ова прослава значајна је и по томе што се  l. мај, тада славио, поред Крушевца, још само у Београду, Шапцу и Аранђеловцу.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ – Песнички матине

Loading

 


У просторијама СПС-а у Крушевцу, Обилићева 30, 
одржан је поетско-музички програм 24.03.2024. године под називом *ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ* у организацију СПС-а и Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ . На почетку програма Синиша Максимовић, председник СПС-а Крушевац је поздравио све присутне и истакао да је наша војска пружила снажан отпор НАТО бомбардовању и замолио присутне да одају пошту свим погинулим херојима и грађанима који су погинули. Погинуло је преко 1000 војника и полицајаца а страдало је преко 2000 цивила. Гађали су нам мостове, болнице, фабрике и стамбене зграде. Материјална штета је преко 100 милијарди долара. Наш народ је слободарски само смо се увек бранили, никог нисмо нападали. Да ли се стиде налогодавци страдања српског народа? И данас међу присутнима има бораца. Хвала им за све што су преживели бранећи Србију! Два учесника рата, Слободан Лазић и Драган Максимовић одржали су кратке беседе о борби за слободу Србије, У поетском делу програма су учествовали песници: Данијела Јевремовић, Боривоје Видојковић, Бранко Ћировић Ћиро, Мирослав Кркић, Љубиша Шапоњић, Милосав Ђукић Ђука,  Првослав Пендић Пенда, Драгојло Јовић и Љубодраг Обрадовић. Програм је водио Љубодраг Обрадовић.

СРЕЋАН ПРАЗНИК НАШИМ ДРУГАРИЦАМА – 8 МАРТ 2024!

Loading


СРЕЋАН ПРАЗНИК НАШИМ ДРУГАРИЦАМА

Поводом 8. марта 2024. године, међународног дана жена Градски одбор СПС Крушевац је на Тргу глумаца нашим грађанкама поделио саднице ружа. А у Дому СПС приређен је коктел уз пригодне поклоне нашим другарицама. Председник Градског одбора СПС Синиша Максимовић је поздравио присутне, захвалио им се на великом доприносу у породицима, радним местима и друштвеном раду. Истакао је да  својим ангажовањем и гласањем доприносе резултатима СПС. Наше другарице су пружиле пуну подршку лидеру наше партије Ивици Дачићу и председнику ГО СПС Синиши Максимовићу.

Живела Социјалистичка партија Србије !