foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

Polugodišnji pomen Slobodanu Miloševiću
Autor ljuba   
Wednesday, 04 February 2009

U Požarevcu, u dvorištu porodične kuće gde je sahranjen, održan je 11.09. 2006. godine polugodišnji pomen Slobodanu Miloševiću pred nekoliko hiljada poštovaoca .

Prisustvovali su gotovo svi vodeći ljudi SPS-a  i to: Ivica Dačić, Zoran Andjelković, Milorad Vučelić, Žarko Obradović, Dušan Bajatović, Branko Ružić, Bogoljub Bjelica, Milutin Mrkonjić, Bojan Kekić itd.


Kruševljani odaju poštu Slobodanu Miloševiću 
(snimak iz arhive - juli 2006)

Опширније: Polugodišnji pomen Slobodanu Miloševiću

Smotra sela 2006 - Opština Kruševac
Autor ljuba   
Wednesday, 04 February 2009
Proglašenjem pobednika, 23.09.2006. godine u Kruševcu je završena *SMOTRA SELA 2006* . Ove godine, mada takmičenja u pravom smislu te reči nije ni bilo (ako nema žirija nema ni takmičenja), za najbolje selo u opštini Kruševac je proglašen Veliki Šiljegovac.

Najbolji u oblasti kulture bili su članovi KUD-a *Gerasim Vujić* iz Konjuha. Učesnici večerašnjeg kulturno-umetnilkog programa su se malobrojnom auditorijumu u sali Doma kulture 14 oktobar, predstvili  svojim najboljim tačkama, tako da je utisak o samom programu izvanredan. Šteta što nije bilo više publike.

Pre samog programa održana je tribina pod nazivom *SELO U BUDUĆNOSTI* u kojoj su učešće uzeli potpresednik opštine Šaša Andjelković i predstvnici javnih preduzeća Vodovod i Direkcije za izgradnju. Medijator tribine bila je Svetlana Djurdjević, sekretar KPZ Kruševac. Pogledajte detalje.Pobednici smotre sela 2006, predstavnici Velikog Šiljegovca

Опширније: Smotra sela 2006 - Opština Kruševac

POČELA PREDIZBORNA KAMPANJA SPS-a KRUŠEVACNa sednici opštinskog odbora SPS-a Kruševac, održanoj 21.12.2006. godine u Kruševcu usvojen je program predizborne kampanje Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Kruševac.

Predizborna kampanja je otpočela predstavljanjem poslaničkih kandidata SPS-a za Rasinski okrug na konferenciji za novinare održanoj u 12 časova u Kruševcu, Obilićeva 30.

Da vas podsetimo poslanički kandidati SPS-a za Rasinski okrug su: Dr, Miroslava Ceković;  Dr-prof, Slobodan Kerkez; Jovanović Dragan, maš.inž. i Radojica Milosavljević, dipl.ecc., svi iz Kruševca; Gvozden Djolić, polj.inž. iz Aleksandrovca; Toplica Jovanović, dipl.tehnolog iz Ćićevca; Dr, Radica Krpić iz Brusa i Radomir Milunović, dipl.inž. agronomije iz Trstenika.

Predstavljamo Vam poslaničke kandidate SPS-a iz Kruševca:

 
Dr, Miroslava Ceković                 Dr-prof, Slobodan Kerkez

         
Jovanović Dragan, maš.inž.               Radojica Milosavljević, dipl.ecc.

Опширније: POČELA PREDIZBORNA KAMPANJA SPS-a KRUŠEVAC 2006

IVICA DAČIĆ KAO PRESEDNIK SPS-a PRVO POSETIO KRUŠEVAC


Ivica Dačić je 09.12.2006. godine, kao prvi posle VII kongresa i od izbora za predsednika Socijalističke partije Srbije, posetio Opštinski odbor SPS-a  u Kruševcu i obratio se prisutnim članovima i simpatizerima sledećim rečima:

*Ovo je prva opština  i prvi opštinski odbor, gde sam ja došao posle kongresa i zaista želim da Vam se zahvalim na srdačnom dočeku i čestitkama. I želim da Vam kažem, nije bitno ko je pobedio na kongresu, najvažnije je da je pobedila Socijalistička partija Srbije, jer smo uspeli da kongres izvedemo potpuno demokratski i da sa njega izadjemo jedinstveni, što znači da je zaista pobedila Socijalistička partija Srbije. Ubedjen sam da smo danas najdemokratskija partija u Srbiji.*


Ivica Dačić se obraća članovima i simpatizerima SPS-a

Опширније: IVICA DAČIĆ KAO PRESEDNIK SPS-a PRVO POSETIO KRUŠEVAC 2006.

PROMOCIJA SPS-a U TREBOTINU, ŽABARU I MALOJ VRBNICI 2006.
29.12.2006. godine u Domu kulture u Trebotinu održana je promocija kandidata za poslanike SPS-a za opštinu Kruševac. Goste i prisutne gradjane Mesne zajednice Žabare iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice pozdravio je član izvršnog odbora SPS-a Kruševac Ljubodrag Obradović koji je istakao da je večeras prilika da se biračima predstavi Socijalistička partija Srbije sa svojim programom i svojim kandidatima za poslanike.

U nastavku, prisutne gradjane pozdravio je Lazić Slobodan, šef odborničke grupe SPS-a u skupštini opštine Kruševac, koji je predstavio kandidate za poslanike SPS-a Kruševac i to: Dragana Jovanovića; Dr.prof. Slobodana Kerkeza; Dr. Miroslavu Ceković i Radojicu Milosavljevića - Mašu.

Milan Milosavljević, Lazić Slobodan, Dragan Jovanović i Goran Ćirić

Опширније: PROMOCIJA SPS-a U TREBOTINU, ŽABARU I MALOJ VRBNICI 2006.

SPS PREDSTAVIO PROGRAM I POSLANIČKE KANDIDATE GRADJANIMA DEDINENa početku predizborne kampanje poslanički kandidati SPS-a Kruševac predstavili su se 22.12.2006. godine gradjanima Dedine, koji su ispunili salu Doma Kulture u Dedini. Gradjanima Dedine, članovima i simpatizerima SPS-a, na početku promocije obratio se predsednik opštinskog odbora SPS-a Kruševac, Vladimir Tasić koji je predstavio poslaničke kandidate SPS-a. 


Vladalo je veliko interesovanje gradjana Dedine za predizbornu kampanju SPS-a

Опширније: SPS PREDSTAVIO PROGRAM I POSLANIČKE KANDIDATE GRADJANIMA DEDINE 2006.

ODRŽAN VII KONGRES SPS-a
U Beogradu, u centru Sava je 03.12.2006. godine, pred oko 4.000 delegata i gostiju održan VII kongres Socijalističke partije.


 Na kongresu je, odmah po otvaranju i usvajanju poslovnika o radu kongresa, jednoglasnou usvojena rezolucija o istorijskoj ulozi Slobodana Miloševića.

U nastavku kongresa usvojeni su i : Izveštaj o radu SPS-a izmedju VI i VII kongresa, Programska deklaracija, Statut SPS-a, Izborni proglas SPS-a i odluka o broju članova, načinu izbora organa Socijalističke partije Srbije i utvrdjivanju liste kandidata.

Javnim glasanjem izabrani su : Glavni odbor od 300 članova, Statutarna komisija i nadzorna komisija.

U toku kongresa, tajnim glasanjem izmedju četiri predložena kandidata i to: Ivice Dačića, Milorada Vučelića, Zorana Andjelkovića i prof.dr Petra Škundrića, izabran je predsednik SPS-a. Za predsednika SPS-a, posle drugog kruga glasanja,  izabran je Ivica Dačić, a protivkandidat mu je bio Milorad Vučelić.

Kongres je podržao i dr. Vojislava Šešelja i njegovo pravo na sopstvenu odbranu pred Haškim tribunalom.

Опширније: ODRŽAN VII KONGRES SPS-a 3.12.2006.

ИЗБОРИ 2006 - КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА
ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СПС-а КРУШЕВАЦ

У просторијама СПС-а у Крушевцу, Обилићева 30, 17.11.2006. године одржана је прва, конститутивна седница општинског одбора СПС-а Крушевац.


На седници, којом је председавао Владимир Тасић, Председник општинског одбора СПС-а Крушевац,  конституисан је општински одбор који је затим изабрао 6 Подпредседника општинског одбора, Извршни одбор и Секретара извршног одбора СПС-а Крушевац.

Опширније: ИЗБОРИ 2006 - КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СПС-а КРУШЕВАЦ