foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-34.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Делегација Народне скупштине Републике Србије 3. и 4. марта 2021. године учествовала је на Интерпарламентарној Конференцији о Заједничкој спољној и безбедносној политици и Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици, која се одржава у оквиру парламентарне димензије председавања Републике Португалије Саветом Европске Уније. 

Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић поставио је питање високом представнику Уније за спољну и безбедносну политику Борелу:

"С обзиром да је ЕУ била гарант спровођења Бриселског споразума из 2013. године, а да Приштина није применила одредбе у вези са формирањем Заједнице српских општина, шта ће ЕУ учинити како би Приштина применила Бриселски споразум?“

Проф. др Обрадовић је истакао "да однос грађана Србије према ЕУ, као и пут Србије ка ЕУ, у великој мери зависи од реакције ЕУ и решавања овог питања".


НА САЈТУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ОБЈАВЉЕНА ЈЕ СЛЕДЕЋА ВЕСТ

Виртуелно учешће народних посланика проф. др Жарка Обрадовића и Томислава Јанковића на Интерпарламентарној конференцији о Заједничкој спољној и безбедносној политици и Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици

Делегација Народне скупштине Републике Србије 3. и 4. марта 2021. године учествовала је на Интерпарламентарној Конференцији о Заједничкој спољној и безбедносној политици и Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици, која се одржава у оквиру парламентарне димензије председавања Републике Португалије Саветом Европске уније.
У делегацији су били проф. др Жарко Обрадовић, председник Одбора за спољне послове и Томислав Јанковић, заменик члана Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине.

Дводневну видео-конференцију отворили су Едуардо Феро Родригес, председник Скупштине Републике Португалије и Дејвид Мекалистер, председник Одбора за спољне послове Европског парламента.

У оквиру три сесије учесници су разматрали питања сарадње између ЕУ и НАТО, свеобухватне стратегије ЕУ за Африку и имали размену мишљења са Џозефом Борелом, високим представником Уније за спољну и безбедносну политику и Јенсом Столетенбергом, генералним секретаром НАТО.

Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић поставио је питање високом представнику Уније за спољну и безбедносну политику Борелу: „С обзиром да је ЕУ била гарант спровођења Бриселског споразума из 2013. године, а да Приштина није применила одредбе у вези са формирањем Заједнице српских општина, шта ће ЕУ учинити како би Приштина применила Бриселски споразум?“ Професор Обрадовић је истакао „да однос грађана Србије према ЕУ, као и пут Србије ка ЕУ, у великој мери зависи од реакције ЕУ и решавања овог питања“.
 
ИЗВОР НАРОДНА СКУПШТИНА СРБИЈЕ