foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-22.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

 
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић позвао је све политичке странке које желе да учествују у међустраначком дијалогу, да парламенту предложе представнике и платформе, као и да именују по два стална представника. Дачић је, после састанка са председником Спољнополитичког комитета ЕП Дејвидом Мекалистером, рекао да позива све странке које представљају релевантан политички фактор у држави – и парламентарне и ванпарламентарне. Позив се односи и на странке које не желе учешће међународних посредника.

Дачић је казао да ће се у наредним недељама тек разговарати о модалитетима и темама. Наводећи да се дијалог обавља по раније утврђеним правилима, којима је дефинисано да се учесници медијима обраћају тек на крају, када се постигну договори, Дачић је рекао да ће због тога данас говорити само о техничким питањима.

Дачић је разговор са Мекалистером оценио као веома конструктиван и коректан, додајући да је европарламентарцима пренео да међустраначки дијалог не почиње од нуле и да су већ остварени значајни резултати са чиме су се, каже, сагласили, те да власт у Србији жели да се дијалог успешно одвија и да све странке учествују на изборима.

“Пре него што дође до прве рунде у другој фази дијалога, обавиће се још неке припремне активности. Није било речи о конкретним питањима, само иницијални састанак којим се означава почетак активности у другој фази”, објаснио је председник Скупштине Србије.

Упитан да ли ће у дијалогу учествовати и цивилни сектор, Дачић је одговорио да мисли да они нису учествовали ни у првој фази и да ће и сада бити онако како је бивша председница парлеманта Маја Гојковић договорила са Мекалистером.
 
На онлајн састанку учествовали су, поред Дачића и Мекалистера, европарламентарци Тања Фајон и Владимир Билчик, као и бивши европарламентарци Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн.
 

Извор: Танјуг