^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Broj2Sps2020.7.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

 


 Синиша Максимовић говори у Парламенту Србије
 
СИНИША МАКСИМОВИЋ, народни посланик Социјалистичке партије Србије, на Шестој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о узајамној заштити тајних података:

„Представници две Владе су октобра месеца прошле године потписали споразум који треба да потврди Народна скупштина. Потврђивањем овог споразума, ми показујемо спремност за сарадњу са Руском Федерацијом и да ту сарадњу унапредимо у свим областима, не само у области безбедности. Значајно је нагласити да је Русија стална чланица Савета безбедности и Уједињених нација и да снажно заступа интересе наше државе у вези са питањем Косова и Метохије“.


Синиша Максимовић  - Народни посланик СПС-а Крушевац

„Ја ћу у име Социјалистичке партије Србије говорити о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о узајамној заштити тајних података.

Али, пре него што пређем на ову тему желим да верујем да велики број наших грађана, а и сви ми овде у парламенту, ових дана када се спомене велика Русија, треба тој великој држави и том великом народу да одамо велику захвалност за све оно што су учинили у борби против фашизма. Они ових дана обележавају 70 година одпобеде над фашизмом, са великом парадом у Москви. На наше задовољство, учествују и наши војници и ми се тиме морамо поносити као држава и као парламент.

Руски војници су гинули и за ослобођење других држава и других народа у Другом светском рату. Црвеноармејци су положили своје животе за ослобођење Београда, Крушевца, Србије, и хвала им на томе.

Представници две Владе су октобра месеца прошле године потписали споразум који треба да потврди Народна скупштина. Потврђивањем овог споразума, ми показујемо спремност за сарадњу са Руском Федерацијом и да ту сарадњу унапредимо у свим областима, не само у области безбедности.

Значајно је нагласити да је Русија стална чланица Савета безбедности и Уједињених нација и да снажно заступа интересе наше државе у вези са питањем Косова и Метохије.

Разменом тајних података се на време спречавају намере појединаца да пре свега угрозе грађане или нанесу штету народима и државама. Српској и широј јавности је познато да између Србије и Русије постоји велики степен међудржавног поверења. По многим питањима смо сагласни, а потписивањем овог споразума и данашњом његовом подршком у парламенту само ћемо сарадњу још више проширити. Посланици Социјалистичке партије Србије ће гласати за овај споразум“.