^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

1.jpg

Претрага

Најновије вести

На месту где се састају Јужна и Западна Морава и чине Велику Мораву, највећу домаћу реку, 23.07.2017. године МО СПС-а Сталаћ у сарадњи са ОО СПС-а Ћићевац, Удружењем песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и КК Душан Матић из Ћуприје, а поводом јулских празника и 27-ог рођендана СПС-а, организовао је по први пут Поетско-музичку манифестацију "Душа Троморавља".

Манифестацији су присуствовали: Синиша Максимовић - председник ОО СПС-а за Расински округ, г-дин Војкан Павић - председник Општине Варварин, Драгољуб Станојевић - председник ОО СПС-а Варварин и председник Скупштине Општине Варварин, Братислав Ташић - заменик председника ОО СПС-А за Расински округ, секретар ОО СПС-а Варварин и заменик председника Скупштине општине Варварин, председник невладине организације "Студеница"Анита Арсић, председник удружења "Чувари Мојсињске Свете Горе" и председник Спортског савеза Општине Ћићевац Драган Јовановић, специјални гост проф.док. госпођа Татјана Борисова - професор историје на универзитету у Сочију, (која је говорећи о менифестацији и песницима учесницима изразила одушевљење како местом одржавања тако и квалитетом поезије које је чула током вечери).

Посебна атракција за све учеснике је била вожња чамцем Моравом и постављен сто са клупама на сред места где се састају обе Мораве. Жубор све три Мораве, поглед у залазак сунца на кулу Тодора од Сталаћа и спомен парк где се одиграла битка на Варваринском пољу, давали се посебну драж и оставили снажан утисак на све учесник, као и љубазност, вештина и присност са домаћинима. Ошшта констатација је да је ово јединствено место не само у Србији и да уз мало више воље и улагања општинских власти може бити атракција за све туристе и љубитеље природе. Закључак је свих да се догодине видимо опет, а можда и пре ако се укаже прилика. Учеснике је поздравио Боривоје Видојковић - председник ОО СПС-а у Ћићевцу, Драгослав Нагулић - председник МО СПА-А у Сталаћу, као и Љубодраг Обрадовић председник Удружења песника Србије "ПоезијаСРБ" са седиштем у Крушевцу.

На самом почетку програма одржана је промоција књиге ДОШЛА САМ ТЕБИ Мирославе Смиљанић, песникиње из Сталаћа. О књизи је говорио Љубодраг Обрадовић - писац рецензије за књигу, а стихове из књиге казивала је сама ауторка.

А онда је све било поезија и музика... Своју поезију говорили су чланови присутних песничких удружења и књижевних клубува. За Удружење песника Србије - ПоезијаСРБ, своју поезију казивали су: Мирослав Живановић, Светлана Ђурђевић, Дејан Петровић Кенац, Ратко Тодосијевић Баћо, Саша Милетић, Богдан Јефтић, Радован Стефановић, Градимир Карајовић, Живота Трифуновић, Мирко Стојадиновић, Мирослава Смиљанић, Бора Видојковић и Љубодраг Обрадовић... За књижевни клуб Душан Матић из Ћуприје наступили су: Бора Благојевић, Милка Ижогин, Слободан Станковић и Звездана Милосављевић Пржић. За Моравске токове  из Трстеника наступио је Милош Милошевић Шика, а из Парићана је био песник Томислав Ђокић...

Мизичари: Мирослав Стаменковић-Линда - прва хармоника Југославије 1976. године, Дејан Живковић - гитара, Душан Савић-Роч - гитара, Љубиша Боровац-Боки - вокални солиста као и Живојин Петровић-Жика Смаја - певач, као и гост хармоникаш Слоба из Смиловца су својом музиком обојили ово незаборавно вече, које су добри домаћини зачинили и одличном рибљом чорбом, прасећим печењем са ражња, хладним пићем и на крају тортом и колачима...