Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow Saopštenja arrow SPS-PUPS - Predstvljamo... - Ljubodrag Obradović

SPS-PUPS - Predstvljamo... - Ljubodrag Obradović PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Sunday, 13 April 2008

KANDIDAT SA JEDINSTVENE LISTE
SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE(SPS) -
PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA SRBIJE (PUPS)
ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA
JE

Ljubodrag Obradović - Ljupče


Poštovani građani Trbotina, Žabara i Male Vrbnice, gradjani Kruševca...

Pred nama su još jedni Republički i Lokalni izbori za skupštinu grada Kruševca. I ovi izbori, kao i svi drugi, odlučuju o našim budućim životima, o Smeru u kome će Srbija krenuti, o smeru u kome će krenuti naša tri sela.


Ovih dana bićete bombardovani raznim obećanjima sa svih strana, mnogi koji Vam kućni prag nisu nikad prekoračili, sad, pred izbore, će remetiti mir Vašega Doma, nudeći kule i gradove, sve političke opcije će po običaju nuditi mnogo, ono što želite da čujete, čak i nemoguće, samo da pridobiju Vaš glas. Na Vama je da sve ponude i obećanja sagledate i donesete odluku šta je Vaš pravi interes u svemu tome. Nije to lak zadatak, ali u svom interesu, ovaj put nemate pravo na grešku, ovaj put morate doneti ispravnu odluku. Ne slušajte nikog, već sebe i svoj razum, jer kako sad odlučite, tako će Vam i biti.

Zato sam ja i odlučio da Vam se obratim na ovaj način i da Vam izložim moj pogled na našu stvarnost, kako globalnu, na nivou Srbije, a tako, i (pre svega) na lokalnu, Trebotinsko – Žabarsko - Malovrbničku.

Svoje moramo čuvati, svoju njivu moramo obrađivati, obilaziti je često i nedopustiti nikom da češe našu mušu svake godine i tako nam, malo po malo, oduzima ono što je lično naše. Ako smo neoprezni i o tim detaljima ne vodimo računa, neosetno ćemo ostati bez pola imovine i to nam se neće nimalo dopasti.

I Srbiju možemo uporediti sa jednim velikim posedom, koji je u vlasništvu svih nas, njenih građana! I moramo je čuvati od loših komšija, kao i svoju njivu. Jer, ako pomislimo da to nije naš posao, postepeno ćemo ostati bez većeg dela poseda. Lošim komšijama, kad vide da ne štitimo svojinu, apetiti rastu.

Kako štititi i zaštiti svoje?

Odgovor je sasvim prost, treba želeti i verovati u to da se svoje može sačuvati i nikad ne uzmaknuti, ni popustiti. U tom teškom poslu moramo koristiti znanje, upornost i međunarodno pravo. I glasati onu političku opciju, za koju smo sigurni da našom svojinom neće trgovati. Socijalistička Partija Srbije sigurno se neće pomiriti sa otkidanjem svoje teritorije i istrajaće na njenoj odbrani.

Mene i sav moj život znate, ali da Vas podsetim. Rođen sam 1954. godine u Trebotinu. Diplomirani sam ekonomista. Još od svoje osamnaeste godine, poverovao sam u ideju socijalne pravde, solidarnosti, jednakih šansi za sve i dosad istrajavam na ostvarivanju tih ideala.

Mislim da sam značajno (u sardnji sa Vama i Vašu presudnu pomoć) doprineo razvoju Naše Mesne Zajednice Žabare i Naša Tri sela: Trebotina, Žabara i Male Vrbnice i stvaranju preduslova za jedan normalan život kao što su: asfaltni putevi, Osnovna škola, sportski tereni, uvođenje telefona, uvođenje zdrave pijaće vode sa akumulacije Ćelije, kisela voda, Zdrastvena Stanica, Veterinarska ambulanta, savremeni Dom Kulture u kome se već 12 godina odvija manifestacija FEDRARO sa značajem za ceo Rasinski Okrug, trajno održavanje poljskih puteva, rekonstrukcija Električne mreže, jednom rečju rešavanju svih komunalno - infrastrukturnih problema od značaja za Naš bolji život.

I ubuduće ću istrajati na ostvarivanju takvih ideja.

Šta nam predstoji? Pre Svega:

1. Ekološko uređenje reke Pepeljuše, sa izgradnjom kanalizacije od Aleksandrovca do Kruševca i u sva tri naša sela, kao veliki i presudan projekat za zdrav Život;

2. Ulazak Naša tri sela u sveru seoskog turizma - kao BANjSKO MESTO, jer imamo sve preduslove za to: kiselu vodu, zdrastvenu stanicu, blage padine Lipnjaka i Dubrave za rekreaciju, sportske terene u sva tri sela, savremen Dom kulture i FEDRARO, dobre puteve, zdravu hranu, izuzetan Restoran Hemoprodukta, slobodne sobe kod građana za izdavanje... I ideju da to realizujemo...;

3. Konačna izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi u Žabaru,

4. Izgradnja kompleksa kod Krušaka sa Crkvom-Kapelom;

5. Kako je gas u našoj neposrednoj blizini, treba porazmisliti i o gasifikaciji naša tri sela;

6. Održavanje seoskih i trajna sanacija poljskih puteva i rešavanje ostalih  tekućih  komunalnih potreba.

Ja verujem da je sve ovo u Našem interesu, da je ostvarivo, i ja ću na tome raditi... Ako budem imao Vašu podrušku, verujem da ćemo sve pomenuto i realizovati.

A sad običan život. Šta glasajući za mene i Socijalističku Partiju Srbije možete sa sigurnošću očekivati?

Kratko i jasno i sigurno:

1.BESPLATNO LEČENJE I BESPLATNE LEKOVE;

2. BESPLATAN PREVOZ ZA SVE STARIJE OD 65.G;

3. OVERENU ZDRAVSTVENU KLJIŽICU SVIM GRAĐANIMA;

4.BESPLATNO ŠKOLOVANJE ĐACIMA I STUDENTIMA;

5. REGRESIRANU NABAVKU SEMENA, VEŠTAČKIH ĐUBRIVA, SADNOG MATERIJALA I NAFTE;

6. MATERIJALNU POMOĆ PORODICAMA ZA SVAKO ROĐENO DETE, A PORODICAMA SA TROJE I VIŠE DECE BESPLATAN VRTIĆ I STALNU MATERIJALNU POMOĆ DO PUNOLETSTVA DECE;

7. SOCIJALNO UGROŽENIM STALNU SOCIJALNU POMOĆ;

8. PENZIONERIMA PENZIJE OD KOJIH ĆE MOĆI DA ŽIVE I KOJE ĆE BITI U VISINI 80% OD PROSEČNE PLATE.;

9. OBNOVU ZADRUGARSTVA KAO OKOSNICE RAZVOJA I OBOGAĆIVANJA KULTURNOG I SPORTSKOG ŽIVOTA MZ ŽABARE I GRADA KRUŠEVCA.

Glasajući za mene, kao kandita koalicije SPS-PUPS, koji će raditi na realizaciji pomenutog programa, opredeljujete se za svoju budućnost i odlučujete o boljem, srećnijem i socijalno pravednijem životu u Našem Trebotinu, Našem Žabaru, Našoj Maloj Vrbnici, Našem Kruševcu, NAŠOJ SRBIJI...

Vaš Ljubodrag Obradović - Ljupče
(u Kruševcu poznat kao Ljuba
)

GLASAJ 5

ODLUČNO ZA KRUŠEVAC - POBEDI NEPRAVDU!

SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE

PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA SRBIJEPoslednji put ažurirano ( Sunday, 13 April 2008 )
 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.