SADRŽAJ
НОВИ САЈТ
POČETNA
LINKOVI
UVOD
VESTI
GRADSKI ODBOR
O NAMA
ProgramiStatutSPSa
STARI SAJT
MAPA SAJTA
VIDEO
Administrator
PROČITAJTE I VEST
PRIJAVITE SE

Zaboravili ste lozinku?
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.3.29
MySQL: 5.6.51-log
Vreme: 07:19
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 33
Vesti: 187
Veb veze: 10
Spacer Pic
Pfeil НОВИ САЈТ arrow POČETNA

Vladimir Tasić - predsednik SPS-a Kruševca PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Thursday, 26 May 2011
26.05.2011. године у Белој сали Културног центра Крушевац, одржана је 10 изборна конференција Градског одбора СПС-а Крушевац на којој за председника градског одбора СПС-а Крушевац поново једногласно изабран Владимир Тасић. На истој седници изабран је и нов Градски одбор СПС-а Крушевац.


Владимир Тасић, нови председник Градског одбора СПС-а Крушевац
 
Другарице и Другови, даме и господо,

Социјалисти Крушевца, по десети пут окупили су се на свом највећем партијском скупу Изборној Конференцији, да још једном изаберу руководство градског одбора и дају пуну подршку руководству Социјалистичке партије Србије и новој полтици која која је усвојена на 8. редовоном Конгресу СПС.

Десета Изборна Конференција Градског одбора СПС Крушевац,за нас социјалисте је празник и зато ми дозволите да вам, честитам још један велики јубилеј Социјалистичке партије Србије.

Сетимо се блиске прошлости и предодређене улоге Социјалистичкој партији Србије, да нестане са политичке сцене Србије. Поручимо свима, који су нам предвиђали судбину нестанка, да смо добро, на својим местима и поново тамо где нам је као државотоворној партији увек и било место у најзначајнијим државним органима, јавним предузећима и установама.
 
Као и до сада у оваквим приликома, морамо се сетити свих наших чланова, активиста и симпатизера , који су током протеклог времена својим ангажовањем уградили себе у историју СПС, а данас нису са нама, па им одајемо дужну пошту.

Од оснивања СПС-а, окупљали смо се око велике идеје социјализма и изградње друштва равноправних и једнаких шанси за све. Да је идеја универзална и велика потврдило је време у више од 20. година постојања партије. И, поред покушаја оспоравња вредности социјализма и људи који су у ових 20.година носили идеју кроз Српски народ, СПС се доказала као једина партија истинске левице и да су јој пре свега најзначајнији људи, грађани,човек, па тек онда власт. Данас се у Србији, па и у нашем Крушевцу осим наше партије нико не брине и стара о човеку, па је тим наша програмска и партијска вредност већа и одговорнија од свих других чинилаца политичке сцене. Још, увек смо по некада неразумљиви за грађане, који су због медијског притиска изложени замгљеним десничарским идејама политичке демагогије. Данас су сви они који се брину о „чоевеку“ под наводницама, перјанице политике која је на велика врата заговарањем приватизације и стварним чином пљачке уместо приватизације пре свега баш уништила човека.СПС се тим никада неће сложити и до краја морамо остати доследни програму у коме нам је у политичком деловању човек-грађанин у средишту политичког деловања.

10. Изборна Партијска конфернеција као највиши скуп социјалиста на нивоу градског одбора је и прилика да се подсетимо наших активности између две Конференције.

Социјалисти Крушевца, сачували су организацију и највећи број људи,који је без обзира на многобројна искушења којима је био изложен остала доследна Програму и вери у боље сутра и доследна сопственој социјалистичкој идеји. Буран је период за нама. Дељени смо. Покушаји да будемо уништени нису успели, и окупљени око идеје и људи победили смо неправду и сачували Социјлаистичку партију од предодређене намере властодржаца да нас забране и униште за сва времена. Опозиционо деловање изоштрило је партију да и пред најтежим искушењима не сагне главу, већ да се доследно бори за своју идеју.

Између 8. Изборне и 10. Изборне конференције Градског одбора СПСКрушевац догодиле су се веома значајне активности. У периоду 6. новембар 2006. године - мај 2011.године, имали смо изборне активности за избор Народних посланика Народне Скупштине Србије и локалне изборе за избор оргна Скупштине Града Крушевца. Такође 2010. година је била је у наку предизборноих Конгресних активности одржавања 9. Конферрнције на којој смо бирали делегате 8. Конгреса СПС и учешћа децембра 2010.године на 8.најзначајнијем партијском скупу Конгресу.

Ово је историјски период у развоју и јачању унутарпартијских редова и идеје око које смо се окупили. Након бурних догађања успели смо да повратимо углед у Народу Србије и да се маја 2008. године вратимо на кључне политичке позиције у Републици и нашем граду.

Било је скоро невереоватно, да ће партија политичку кризу и медијску сатанизацију превазићи за период од само 8. година.Оно у шта нису веровали ни наши чланови и симпатизери остварило се и опет смо фактор на политичкој сцени Крушевца, за респектовање. Нико нам ништа није поклонио. За превазилажење кризе политичког деловања и кризе социјалистичке, идеје морамо пре свега бити захвални нашим гласачима, члановима и симпатизерима који су веровали Председнику партије и Главном одбору партије који су се и поред многих традиционалистичких противљена, храбро упустили у Реформу и створили стабилну политичку снагу која се респектује у Србији па и ван граница наше земље. Без социјалиста нема активности Србије у Међународним односима. Подсетимо се само чињенице да је председник СПС Ивица Дачић, у име државе Србије потписао акт о увођењу безвизног режима са Еврпоском унијом. Ко је веровао у ово 2008.године?.

Данас у Крушевцу, вршимо најодговорније дужности у локалној самоуправи, градским јавним предузећима, градским установама, школама, социјалним институцијама и др. Наш рад и деловање су препознатљиви. Без социјалистичке партије нема локалне власти у Крушевцу. Директном активношћу СПС у Крушевцу су изведени инфраструктурни радови милионске вредности. Изградили смо сеоске путеве, градске улице, рехабилитовали градске улице, градимо најмодернији водовод у Србији. Значајна су улагања у Електромрежу. Све ове активности мере се милионима евра, који су у Крушевацу обезбеђени активностима представника СПС и ншој сарадњи са потпредседнимок СПС и Министром ифраструктуре у Влади Србије Милутином Мркоњићем. Крушевац је захваљујући СПС и данас велико градилиште. Наша је обавеза да колико је моћи у нама све своје потенцијале уложимо у развој града и нашим суграђанима створимо услове за знатно бољи живот.

Селу поклањамао посебну пажњу. За нас нема разлике између града и села. Грађанима на селу морамо створити услове да историјску шансу развоја пољопривреде искористе и природне потенцијале којих је много ставе у функцију подизања производње хране која има места на тржиђту Европе. Са сетом се сећамо времена када смо били највећи извозници воћних и лозних садница, прасади, товљеника и говеда, месних прерађевина , воћа и поврћа широм Европе. Селу мормао створити шансу да поред обнове производње за коју има знања, створимо и оптималне услове за живот, и то изградњом путева, школа, амбуланти, апотека, ветернираских станица, дечијих вртића, дечијих и спортских игралишта. Трудићемо се да селу дамо шансу, јер знамо да ће наши људи постојеће знање на прави начин искористити.

Политиком СПС морамо учинити да државни органи и надлежности државе морају бити ближи грађанима, а не грађани држави. У том циљу морамо понудити уговор грађанима којим желимо парстнерство са њима. Промовишимо политику уобличавања града Крушевца, са градским општинама, на који ћео начин државу приближити грађанима и учинити сервисом за решавање свих њихових потреба.

Другарице и другови,

Одлуке 8. Конгреса СПС су историјске. Конгресним закључцима и усвојеним документима, афирмишемо највеће вредности социјалистичке идеје изражене кроз Снагу модерне левице за 21. век и афирмацију Слободе, правде и солидарности приближавамо грађанима Србије. Време у коме данас живимо је, свакако другачије од времена у коме је стварана СПС. Србија данас није иста као пре 20. година. Србија је претрпела огромне промене у друштвеном уређењу, раслојавању становништва, систему вредности и сл. На традиционалистичку дилему- желимо ли остати у прошлости или пак искорачити напред и дати грађанима Србије одговоре на многа битна питања везана за друштвено уређење, економију, социјалану правду, културу, спорт, заштиту природе, наталитет, запошљавање, људска права ,донели смо једину могућу правилну одлуку искорачујемо напред. Поред осталог и због отклањања ове дилеме наша политика је храбра и одлучна.

Даме и господо,

Ми социјалисти следбеници смо идеје која је кроз историју тежила друштву слободних и једнаких. Наш циљ је да боље и праведније друштво постане стварност, а не пука политичка заклетва.

Овим временима промене су неопходне и зато морамо новим програмом улити нову снагу изворној идеји која нас је окупила око Социјалистичке партије Србије и изградити модерну партију левице, која ће бити способна да да одговоре на све друштвене противуречности и да предложи решења за бољи живот грађана Србије.

Ми желимо да будемо таква политичка снага, која се бори искључиво демократским средствима , за освајање већине потребне да оставримо сопствене идеје о друштву без обесправљених, социјлано једнаких људи. Ми овим програмаом обезбеђујемо своју препознатљивост као партије левице, социјалистичког усмерења, која се залаже за оставривање демократског социјализма , хуманијег и богатијег друштва.

10. Изборну Конференцију одржавамо у потпуном јединству изграђеном на Конгресу, свесни чињенице да само јединствени и сложни можемо одговорити на бројне захтеве наших грађана и себе у будућем периоду уложити за изградњу нашег града и стврање услова нашим грађанима за далеко квалитенији животе него што га данас имају.

Посебно се морамо осврнути на активност организације Форум жена Градског одбора СПС Крушевац. Великим ангажовањем наших другарица посебно се афирмише социјална политика која је иначе у бићу постојања СПС. Организоване су акције добровољног давања крви, које су изузетно биле посећене од стране наших чланова, али и других доборовољних организација нашег града. Организовали смо бесплатно летовање за више породица које имају оболелу децу од карцинома. Организован је хуманитарни концерт групе „Пилоти“ и сав приход је подељен породицам које имају оболелу децу од карцинома. Обилазили смо сиромашне породице и односили им помоћ, куповали уџбенике за школу. Форум жена већ традиционално обележава своју славу „Ваведење пресвете богородице“4 децембра. Ово је догађај од посебног значаја јер се жене организују и искључиво својим средствима и умећем паве догађај за памћење. Организују се и значајне активности у области заштите животне средине, садња садница по школама, чишћење река и паркова. Укључене су и у активности других хуманитарних орхљанизација и органа.

Сигурно је форум жена Градског одбора СПС најактвнији у Србији и пажљиво одабране акције у поптуности афирмишу политку наше партије.

Такође, и обновом рада Арт клуба СПС у значајној мери обогатили смо културну понуду Крушевца врхунским културним догађањима. Сећамо се најзначајнијих датума и обележавамо их пригодним Академијама. Утицали смо да се обнови спомен обележје погинулим Руским војницима у Крушевцу. Имали смо и моного других активности на овом плану, а све са циљем да грађанима омогућимо већу културну понуду у нашем граду.

Наша организацијса учествовала је и спорстким догађањима. Имали смо фудбалску екипу која се успешно такмичила у лиги малог фудбала и освојима на крају сезоне 2011.године треће место.

Другарице и другови,

На данашњем скупу изабраћемо ново руководство Градског одбора СПС Крушевац и то Градски одбор СПС, Председника Градског одбора СПС и чланове Статутарне комисје и надзорног одбора, поштујући принципе заступљености 20% жена у свим органима партије и 20% припадника социјлаистичке омладине у свим органима партије. Жене и омладинци су будућност наше партије и зато им морамо дати пуно поверење, бирајући их за наша руководства.

Морамо поштовати старије, али је сигурно да и младима требамо поверити вршење најодоговорнијих функција јер њихова младост, способност, жеља за доказивањем, немају алтернативу.

Ово је и прилика да се изјаснимо о кандидатима и изаберемо кандидате, у које имамо поверење, да ће на најбољи могући начин водити Градски одбор СПС Крушевац, у будућем четворогдишњем периоду, поштујући политику која је дефинисана на 8. Конгресу СПС.

Имајући у виду, погобну приватизацију скоро свих предузећа у Крушевцу и сврставње Крушевца са водећег привредног центра Србије на маргиналне позиције, а подсећајући да је једно СПС указивала на погубност приватизације и велику пљачку поздрављамо активности Министра унутрашњих послова и нашег председника, да се разобличи пљачка у ФАМ, али истовремено га молимо у име радничке класе Крушевца да се са овом акцијом не стане јер су и друга наша предузећа на сличан начин опљачкана и данас физички не постоје. Последице по Крушевац су погубне јер је на хиљаде људи остало без егзистенције.

Социјалистичка партија Србије је доследна када је пљачкашка прриватизација у питању, јер као што као једина политичка странка није гласала за Закон о приватизацији у Народној Скупштини Србије, јер је предвиђала последице, тако је сада без примеса политичке демагогије јединствена у ставу да се процесуирају сви случајеви пљачке без обзира ко их је починио.

И са овог скупа шаљемо јасну поруку радничкој класи Крушевца, и радничким синдикатима Крушевцва, социјалисти су са вама.

Даме и господо,

Још једном вас срдачно поздрваљам и молим да у демократској атмосфери поразговарамо о свим партијским активностима и изаберемо наше руководство достојно уважавања нашег градског одбора.

Ново руководсто, доследност у спровођење Програма Социјалистичке партије Србије који је програм за будућност и вера у Председника СПС и Главни одбор СПС су гаранција у позив радничким синдикатима, радничкој класи и свим грађанима Крушевца да нам се придруже и да сви заједно сигурно закорачимо у 21 век.

Нека Живи Социјалистичка Партија Србије!!!

Излагање Председника Градског одбора СПС Крушевац,
Владимира Тасића на 10. Изборној Конференцији СПС Крушевац
одржаној 25.05.2011. године у Белој сали КЦК у Крушевцу
Poslednji put ažurirano ( Friday, 27 May 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >
ANKETA
Koji je sistem glasanja najbolji ?
 
PRETRAGA
KO JE NA SAJTU
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.