Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow DOGADJAJI arrow Govor Gorana Šegrta na VIII kongresu SPS

Govor Gorana Šegrta na VIII kongresu SPS PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Monday, 20 December 2010
Дискусија на конгресу СПС 11.12.2010.

ПОШТОВАНИ ДЕЛЕГАТИ, ДРУГАРИЦЕ И ДРУГОВИ !

Зовем се Горан Шегрт долазим из Крушевца, из Расинског округа као делегат из средине у којој смо се ми социјалисти изборили и репрезентовали нашу партију и истовремно је очували на најбољи начин. У градској валасти ми партиципирамо и наши представници партије и власти воде све важније пројекте, заправо то је готово незамисливо другачије. Са овог места апелујем да нам и даље представници наше партије у Влади Републике Србије помогну у реализовању свих будућих пројеката, поготову инвестиционих активности. Посебно добру сарадњу имамо са Министарством за инфраструктуру и енергетику. При градском одбору имамо више актива међу којима се посебно истиче актив жена.

Осећам обавезу да све учеснике Конгреса Социјалистичке партије Србије, најпре поздравим и свима нама пожелим да покажемо и искажемо нашу спремност и одлуку да будућност у нашој Србији буде боља, срећнија и лепша за све који у њој живе. Ово је и основна порука чланова Социјалистичке партије Србије из Крушевца чији сам делегат на овом Конгресу.

Протеклих двадесет година, колико постоји, ради и делује наша Социјалистичка партија Србије, чији сам и ја члан и то од оснивања, имала је велике успехе, али и проблеме водећи државу кроз тежак и трновит пут. Тога су свесни истински и доказани чланови Социјалистичке партије Србије. Такву судбину делио је и градски одбор у Крушевцу. Међутим, прошлост је иза нас. Одбацћемо промашаје и слабости, а праве и доказане вредности чиниће путоказ наше будуће активности.

Подржавамо новоизграђене орјентације будућег деловања, утемељене у Програм Социјалистичке партије Србије, али и ново организационо устројство у Статуту наше Партије. Остајемо доследни основном принципу-заштити националних и државних интереса, очувања интегритета Србије, затим питање економског развоја, питање борбе против криминала и корупције, европских интеграција и социјалне правде.

Грађанин Србије, његова породица, њихова успешност у допринос у развоја наше државе је путоказ којим ћемо смело корачати. Сви ми истински социјалисти, подржаћемо и на овом Конгресу приступању социјалистичкој интернационали, као и европској унији, јер је нашој партији и нашој Србији тамо и заслужено место.

Наша Социјалистичка партија Србије је од оснивања, а и убудуће ће гледати, за бољи живот свих нас, идемо даље, главу горе, сигурним кораком-напред. Социјалистичка идеја, која је укорењенау Европи и Свету, на овим нашим просторима присутна је стотину и више година.Ту стваралачку и историјску судбину социјалистичке идеје дели мој и наш Крушевац.

Али, Крушевац, некада индустријски и привредни гигант, то више није, социјалисти на то указују, траже и нуде програме за његов будући развој. Међутим, ти програми морају имати подршку руководства Републике Србије, па самим тим и чланова социјалистичке партије Србије, који су у руководећим oрганима Србије.

Грађани и чланство Социјалистичке партије Србије, пружиће и даће свој допринос ка бољем сутра, како у Крушевцу, тако и у свим местима Србије. У исто време, наш програм социјалне правде мора бити уграђен у сва законска акта Републике Србије, како би сваки њен грађанин срећније и мирније живео на овим просторима.

Другарице и другови делегати, Осећам се обавезним да искажем општу сагласност и став да наш конгрес за Председника Социјалистичке партије Србије да поверење досадашњем председнику, првом потпредседнику Владе Републике Србије, Министру унутрашњих послова Ивици Дачићу.

Хвала на пажњи, Нека живи Социјалистичка партија Србије.

Горан Шегрт

 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.