СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9113.JPG

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 2 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
218
Број прегледа чланака
526065

Бесцаринска зона у ТРАЈАЛУ

Joy Tube вест - Милутин Тасић

Комисија за формирање бесцаринске зоне министарства финансија и привреде дала је на данашњем састанку сагласност да на подручју Града крене са радом слободна, односно бесцаринска зона.

Услов је испунила Трајал корпорација, што значи, истиче члан комисије испред Града Крушевца Милутин Тасић, да ће се Крушевац ускоро наћи на листи условно речено привилегованих средина које инвеститорима могу да понуде значајне олакшице за пословање.

"Налазимо се у фабрици Трајал где ће бити формирана прва зона у површини од 29 хектара, значи у подручју Трајала. Очекује се документација хемијске индустрије Жупа која ће се такође придружити целовитости слободне зоне са неких 30 хектара што значи биће формирана зона у целости 60 хектара. Постоје неке могућности да се касније прикључи Савремени Дом али то је сада још увек у току разговора."

"Слободна зона нуди погодности како фирмама у којима ће бити формирана, тако и самом граду, у неким бенефитима које нуди закон о слободним зонама, као што су царинске стопе, као што је пдв, такође и цене у енергентима у пословању и производњи тих фирми и то је оно што ће град Крушевац, надам се, искористити као своју шансу за сами просперитет самог града и фирми које послују у оквиру слободних зона" истакао је Милутин Тасић.

 И комунална политика града Крушевца, истиче Тасић, биће у функцији подршке инвеститорима и пуног активирања слободне зоне. "Крушевац је град који се труди да обезбеди бољитак за привреду, ово је један од тих наших циљева да једноставно привучемо инвеститоре, да привучемо што бољи пословни амбијент за предузећа која тренутно послују и да доведемо нека нова предузећа у сам град преко ове слободне зоне што и јесте циљ отварања ње" рекао је Тасић. Тачан датум почетка рада бесцаринске зоне Крушевац утврдиће накнадним решењем министарство финансија и привреде Србије.