СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9128.JPG

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
219
Број прегледа чланака
560736

ВАСКРС СЛОБОДИШТА И КУЛТУРЕ

Сагледавајући прославу Дана града, као и све оно што је претходило овом догађају, председник ГО СПС-а у Крушевцу Владимир Тасић напоменуо је да је током јуна месеца Крушевац био у центру пажње и када је реч о политичким, и када је реч о културним збивањима.


Владимир Тасић
- У име ГО СПС-а изражавам велико задовољство што је, после 13 година, поново омогућено да се "Видовданске свечаности" одржавају на Слободишту, као једном од најзначајнијих градских простора који је пре 50 година наменски направљен за извођење врхунских културних манифестација, рекао је Владимир Тасић.

Према његовим речима, током последњих 10 година, овај простор је неоправдано маргинализован, а све битне манифестације одржаване су ван Слободишта, иако су грађани Крушевца ово место доживљавали као свој простор, а манифестације које су тамо деценијама одржаване пратило је и по више десетина хиљада људи.

- Крушевац је изашао из културног мрака, приказан је програм са врхунским културним садржајем, а неке сегменте пратило је више хиљада људи. Уз сагласност наших коалиционих партнера успели смо да вратимо Крушевац у ред градова са најзначајнијим културним манифестацијама - константовао је Тасић.

Као посебне сегменте овогодишњих "Видовданских свечаности" Тасић је издвојио: Концерт КУД-а "14.октобар", кантату "Крст светог цара Константина" и представу Крушевачког позоришта "Деветстопетнаеста". - Овогодишњи Видовдан имаће вишеструки значај, јер је тог дана објављена историјска одлука за српски народ, да смо приступили преговорима за улазак у Европску унију. Преговори сигурно неће бити лаки и кратки, али дубоко верујемо да ће се окончати у нашем интересу, и да ћемо коначно добити место у заједници европских држава којој историјски и географски припадамо - поручио је Тасић.

Говорећи о хуманитарним акцијама које су реализоване током јуна, Тасић је напоменуо да је Градски одбор СПС-а и ове године организовао летовање на црногорском приморју за пет породица које имају децу оболелу од карцинома.


Веркан Гвозденовић, Владимир Тасић и Јелена Ђорђевић


Јелена Ђорђевић


Фото / Predrag Petrovic


ПРОЧИТАЈТЕ И ОСТАЛЕ ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ!