СПС-ПУПС-ЈС - Бр 2

IMG_9269.JPG

ПРЕТРАГА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

СТАТИСТИКА САЈТА

Посетиоци
29
Чланци
219
Број прегледа чланака
665601

КУЋА У КОЈОЈ ИСТРАЈАВА ЧОВЕК - Ноћ Музеја 2014

„Дељење атома је променило све осим нашег начина размишљања, тако да клизимо ка невиђеној катастрофи„ ; „Образовање често стављано у први план као кључ за изналажење решења“ ; „Људска историја све више постаје трка између образовања и катастрофе“ ... Алберт Анштајн

У просторијама СПС-а у Крушевцу у Обилићевој 30 07.06.2014. године одржана је у оквиру НОЋИ МУЗЕЈА изложба поставке музеја без зидова под називом КУЋА У КОЈОЈ ИСТРАЈАВА ЧОВЕК. Тим поводом организован је пригодни програм у коме су учествовали: др Павле Бубања, Момчило Накић, Драгица Калас, Ивана Тадић, Марија Вујић и песници : Небојша Лапчевић, Мића Живановић, Љубодраг Обрадовић и Градимир Карајовић. Програм је осмислила и водила Јелена Ђорђевић. Програму и изложби су присуствовали и Владимир Тасић - председник Градског одбора СПС-а Крушевац, Живан Николић - председник Скупштине града Крушевца, Горан Ћирић - секретар Скупштине града Крушевца и бројни функционери и чланови СПС-а Крушевац


Момчило Накић и Драгица Калас


Др Павле Бубања
 

Програм је осмислила и водила Јелена Ђорђевић


Ивана Тадић
Марија Вујић
Небојша Лапчевић
Мића Живановић


Љубодраг Обрадовић

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА КУЛТУРУ МИРА, ТОЛЕРАНЦИЈУ
СА МУЗЕЈОМ МИРА БЕЗ ЗИДОВА-КРУШЕВАЦ
НОЋ МУЗЕЈА
„АРТ КЛУБА СПС“, Обилићева бр.30
7.јун 2014.год, од 20,30 до 24 сата

СИНОПСИС ЗА ПРОГРАМ „КУЋА У КОЈОЈ ИСТРАЈАВА ЧОВЕК“
НОЋ МУЗЕЈА 7.06.2014

УЧЕСНИЦИ ПРОГРАМА: (Проф.др Павле Бубања, Мића Живановић, Љубодраг Обрадовић...)

„ Дељење атома је променило све осим нашег начина размишљања, тако да клизимо ка невиђеној катастрофи „ „Образовање често стављано у први план као кључ за изналажење решења“ „ Људска историја све више постаје трка између образовања и катастрофе“ ... Алберт Анштајн

Поштовани пријатељи и уважени гости, добро вече и добро дошли на програм „Кућа у којој истрајава човек“ који је део велике културне манифестације „Ноћ музеја“ која се у овом тренутку, одржава у свим градовима Србије.

Музеј мира и толеранције без зидова Крушевац, по први пут од оснивања организује изложбу својих експоната у оквиру међународне културне манифестације „Ноћ музеја“.

По први пут смо у прилици да грађанима нашег града и широј јавности,у оквиру културног програма представимо јединствену крушевачку миротворну активност по којој је овај, један од најзначајнијих Српских градова познат широм земаљске кугле.

Изложени музејски експонати представљају материјални доказ о оргиналности и јединствености Школе мира и науке о миру, која се у нашем граду научно изучава више од 50 година.

У граду Медаље мира и Весника мира Уједињених нација у Крушевцу, 18. новембра 2011.године, отворен је Музеј мира и толеранције без зидова. Први је те врсте у Срба, али, колико се нама чини, и на балканским просторима. Богато припремљену и опремљену изложбу експоната мале лабораторије за мировна истраживања, отворио је тадашњи Председник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Позивамо Генералног секретара Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира без зидова Крушевац, академика, универзитетског професора др Павла Б, Бубању да отвори изложбу.

Говори: Проф, др Павле Бубања

У оквиру културне манифестације „Ноћ музеја“ и централног догађаја изложбе експоната Музеја мира и толеранције без зидова, организатори су припремили пригодан културно уметнички програм, па вас позивам да заједнички пропратимо овај културни догађај и сви заједно дамо допринос култури Србије у Ноћи музеја.

Учесници програма: Мића Живановић; Љубодраг Обрадовић; Небојша Лапчевић; Градимир Карајовић; Ивана Тадић, виолина; Марија Вујић, клавир;  Професори Драгица Калас и Мома Накић...

Оснивање Музеја без зидова Стручни тим Асоцијације за културу мира и толеранцију са Музејом мира без зидова, образложен је је као нужна потреба и витални задатак света да се окрене себи и теоретски и практично потражи нове путеве и могућности да Земља не остане без човека, за шта су створене све материјалне, битне претпоставке да човек остави природни и људски свет, силом безумља људског и деструкције сваке врсте.

Феномен мира, проблематике мира и позитивне толеранције остаје витални проблем човеков на коме се проба сила величине људског духа. Није за веровати, али је истина, да човек трага, с разлогом, за животом на другим планетама у Сунчевом систему, али не чини битно ништа да Земљу ослободи реалне опасности да на њој више не буде човека, круне Божјег стварања.

Велике мудрости ранијих генерација утврдиле су да су правда, истина и мир сами темељи људског света. Дакле, сами закони и заповести животима људским, разумним животима, наређују да мир најпре треба градити у сопственој средини што ми, овде у нашем граду чинимо последњих 50 година.Тек после тога, треба трагати за миром у другим срединама! Без тога, до мира се тешко може стићи.

Поштовани приjатељи, захваљујемо се што сте вечерас овде са нама и позивамо вас да погледате изложбу и видите зашто је баш ово кућа у којој истрајава човек.

Аутор и водитељ програма Јелена Ђорђевић