УМРО ИСТАКНУТИ ЧЛАН СПС МИЛАН МИЛОСАВЉЕВИЋ-КРЛА(1933. - 2019.)

МИЛАН МИЛОСАВЉЕВИЋ-КРЛА, ДОАЈЕН У ГО СПС КРУШЕВАЦ

Истакнути члан Социјалистичке партије Србије Милан Милосављевић.Крла из Треботина, умро је после дуже болести и биће сахрањен 6.05.2019. године на месном гробљу у Треботину у 13:00 сати. Од оснивања СПС-а предствљао је један од стубова Градског одбора СПС Крушевац, увек спреман да се укључи у све активности партије. Без њега није могла да се замисли ни једна акција СПС-а. По природи скроман, радан и вредан човек, уживао је неподељени углед широм нашег краја. Његово животно искуство, увек је потпомогло да правим саветом разрешавамо и најтеже ситуације у којима се партија налазила.Његова оданост СПС посебно је била драгоцена у време кандидовања Бате Живојиновића, за председника Србије, када многи нису смели да пролазе поред зграде СПС-а, Крла је у свом домаћинству организовао уз присуство нашег кандидата, велику промоцију СПС-а, која је оживела партију у доњој Жупи. Одласком Милана Милосављевића-Крле, Градски одбор СПС Крушевац и Социјалистичка партија Србије имају ненадокнадив губитак.

Иначе, Милан Милосављевић Крла је био веома активан члан своје средине. Био је председник МЗ Жабаре, председник КУД-а Вук Караџић и доживотни почасни председник КУД-а Вук Караџић, председник ФК Жабаре, тренер ФК Жабаре, познати млинар и један од сувласника Млина Треботин.

Нека је вечна Слава и хвала нашем Крли!
ГО СПС Крушевац

Крла (први с лева) на састанку у Дому Културе у Треботину