Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow Saopštenja arrow SPS za sardnju!

SPS za sardnju! PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Monday, 09 February 2009
SPS MOŽE SARDJIVATI SA SVIMA OSIM SA LDP - Izjava Ivice Dačića
24.12.2006. године
са сајта www.sps.org.yu
Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да социјалисти не би пристали да поново буду подршка некој мањинској влади.
 
Ивица Дачић- СПС очекује бољи резултат на изборима него 2003. године и зато нема потребе да подржава било чију владу. Та прича је завршена - рекао је Дачић у интервјуу агенцији Бета.

Он је рекао да је СПС спремна да сарађује са свим странкама у будућој влади, осим са онима које се залажу за независност Космета, а за шта се, како је навео, изјаснила Либерално-демократска партија."


- Са ДС-ом немамо никакве односе, нити имамо намеру да у наредном периоду ближе сарађујемо, али је у овом тренутку искључена само сарадња са ЛДП - рекао је Дачић, наводећи да ће договори о формирању будуће владе зависити од изборних резултата.
 
Он је навео да су социјалисти у већини општина у Србији у коалицији са различитим странкама, осим са ДС-ом, с којом не сарађују ни у једној.

Дачић је рекао да представници удружења "Слобода" нису на изборној листи СПС-а, јер то нису ни желели, а да је бивши потпредседник странке Милорад Вучелић сам одлучио да не буде кандидат за посланика.
                        
Коалиција са Србијом
 
- Чланство СПС-а је за сарадњу са ДСС-ом и СРС-ом, али треба разликовати жеље од реалности. СПС не прави коалиције са странкама, већ са Србијом, односно са онима којима су грађани дали поверење. Најстабилнија влада била би она коју би заједно формирали социјалисти, радикали и ДСС, али је велико питање да ли је то реално - рекао је Дачић.
 
- Вучелић остаје члан Главног одбора и учествоваће у предизборној кампањи - рекао је председник социјалиста и одбацио све приче о сукобима и поделама у тој партији.

Он је оценио да се такве приче "лансирају у циљу жеље за што слабијим изборним резултатима и да се нанесе што већа штета СПС-у у предизборној кампањи".
 
Дачић је за СПС рекао да је једина истинска партија левице која се бори за владавину социјалне правде и за систем једнаких шанси за све и изразио наду да ће грађани то препознати.

Према његовим речима, највећа вредност подршке СПС-а мањинској влади Војислава Коштунице је "одлазак ДС са власти", као и "рушење берлинског зида између политичких странака, различитих политичких опција".
 
Лидер СПС-а рекао је да ниједан државни функционер никада не сме да призна или да потпише независност Косова, као и да би Србија оштро морала да одговори на свако евентуално билатерално признавање независности те покрајине.
 
Оцењујући да Савет безбедности УН неће донети резолуцији о независности Косова и да ће свака земља сама одлучити шта ће радити поводом тог питања, Дачић је рекао да у случају сваког признавања Србија треба да одговори истом мером и да прекине дипломатске односе с таквим земљама.
 
Дачић је рекао да је за СПС приоритет улазак Србије у Европску унију, али да би о приступању НАТО-у грађани требало да се изјасне на референдуму.
Postavljeno Wednesday, December 27 @ 00:12:11 CET od ljuba
 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.