SADRŽAJ
НОВИ САЈТ
POČETNA
LINKOVI
UVOD
VESTI
GRADSKI ODBOR
O NAMA
ProgramiStatutSPSa
STARI SAJT
MAPA SAJTA
VIDEO
Administrator
PROČITAJTE I VEST
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.3.29
MySQL: 5.6.47-log
Vreme: 01:06
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 33
Vesti: 187
Veb veze: 10
Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow Saopštenja arrow Razvoj Kruševca - Iz programa SPS-a Kruševac

Razvoj Kruševca - Iz programa SPS-a Kruševac PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Monday, 09 February 2009
RAZVOJ OPŠTINE KRUŠEVAC - Iz programa SPS-a Kruševac


Општински одбор Социјалистичке партије Србије Крушевац, на основу Програма СПС-а, предлога и захтева месних организација и чланова СПС и грађана у општини, утврдио је:ОСНОВЕ БУДУЋЕГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕУВОДНЕ НАПОМЕНЕ


Перспектива будућег привредног и друштвеног развоја Општине Крушевац била је и остаје нераскидиво везана за богату културно - историјску традицију народа који је живео и живи на овом подручју. Она је уграђена у основу социјалистичке идеје и висок степен развијене свести о неопходности живота и правде за све људе.

Кроз такву прошлост и наслеђе које траје,грађани општине Крушевац налазили су себе у стварању и развоју своје средине, али и Републике Србије, у којима су основну вредност имали и имају слобода, социјална правда, стваралаштво, градитељство, солидарност и мир.

Та сједињеност, обједињена ка истом циљу - даљем развоју и прогресу, бољем и срећнијем животу - основа је и гаранција настављања социјалистичке идеје.

Прочитајте цео текст *ОСНОВЕ БУДУЋЕГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ КРУШЕВАЦ*
ОПШТА ОЦЕНА СТАЊА


До 2000-те године, Општина Крушевац спадала је у ред привредно развијенијих у Републици Србији. Основу за то чинили су природни, материјално технички, технолошки, радни и кадровски потенцијали.

Брзоплета и нагла пљачкашка приватизација, некада успешних друштвених предузећа, превремене измене и доношење нових законских прописа, промена и протеривање кадрова, само зато што су чланови СПС, у руководећим и управним структурама, у скоро свим областима, и разне политичке размирице и недоследности, озбиљно су угрозили даљи развој Општине. Последице таквог стања одразиле су се на нагли пад животног стандарда за огромну већину грађана, велику незапосленост, пре свега младих и стручних кадрова, стечај и гашење једног броја предузећа и банака, откази без правног основа, несикоришћеност производних капацитета и бројне дилеме у сфери економских и друштвених односа.

Запостављен је општи социјални развој, а ослањање на донаторска средства из иностранства и из буџета Републике Србије била су недовољна и најчешће коришћена за друге потребе и личне промоције представника досовог режима. Дошло је до великог пореског оптерећења грађана, која су понекад била и неодржива и непримерена економској моћи, и уз то нагло повећање цена свих енергената, комуналних и других бројних услуга. Грађанима је умањена прилика да прате реализацију Програма и да на њу утичу.
                                                                                                                        
Из тих разлога пре свега,органи Социјалистичке партије Србије,од локланих избора 2004.године дали су подршку избору председника Општине и руководећој структури у Скупштини општине, а у интересу свих грађана Општине Крушевац.


Прочитајте цео текст *ОСНОВЕ БУДУЋЕГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ КРУШЕВАЦ*
Postavljeno Thursday, November 23 @ 19:07:57 CET od ljuba
 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2020 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.