SADRŽAJ
НОВИ САЈТ
POČETNA
LINKOVI
UVOD
VESTI
GRADSKI ODBOR
O NAMA
ProgramiStatutSPSa
STARI SAJT
MAPA SAJTA
VIDEO
Administrator
PROČITAJTE I VEST
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.3.29
MySQL: 5.6.51-log
Vreme: 05:33
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 33
Vesti: 187
Veb veze: 10
Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow DOGADJAJI arrow IZBORI U FORUMU ŽENA SPS-a

IZBORI U FORUMU ŽENA SPS-a PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Monday, 30 May 2011
Други пишу - ПОБЕДА
Форум жена Градског одбора СПС Крушевца одржао Изборну конференцију

ДЕСАНКА ШЉИВИЋ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИЦА

Десанка Шљивић и Јелена Ђорђевић

На Изборној конференцији Форума жена Градског одбора СПС Крушевца, одржаној 23. маја у просторијама партије, усвојен је Извештај о досадашњем раду, утврђени плански задаци, изабрано ново Председништво од 15 чланова и по 20 делегата за Десету изборну конференцију и чланице Градског одбора СПС Крушевца.

За председницу Форума жена ГО СПС поново је једногласно изабрана Десанка Шљивић, професорка француског језика и директорка ОШ „Владислав Савић Јан“ у Паруновцу, а за потпредседницу Јелена Ђорђевић, техничарка, запослена у Културном центру, досадашња секретарка. Функцију секретарке у наредном периоду обављаће Весна Лазаревић, дипломирана грађевинска инжењерка из Предузећа за путеве „Крушевац пут“.

- У периоду од Оснивачке конференције Форума жена ГО СПС Крушевца, одржане, другог септембра 2009. године, до сада реализовано је више програмских акција у свим областима друштвеног живота и на основу тога може се говорити о једном од најјачих форума жена у Србији, истакла је Десанка Шљивић.

У Извештају о раду детаљно су наведене све остварене програмске активности у претходном периоду. Организовано је предавање и остварено учешће у борби против малигнитета код жена. У част 14. октобра Дана ослобођења Крушевца, реализован је литерарно – ликовни конкурс „Крушевац, мој град светлости, наде и слободе“ (2009). Поводом обележавања Светског дана чистог ваздуха, другог новембра исте године, изведено је више акција у школама у оквиру еколошког пројекта „Мисли зелено, да Крушевац озелени“. Први пут је, 4 децембра 2009. прослављена слава Ваведење Пресвете Богородице. Спроведено је, затим, више акција хуманитарног карактера и помоћи социјално угроженим породицама и појединцима, од којих је најважнија „Помозимо деци оболелој од карцинома“ – „Њихов оснех нема цену“, у којој је учествовала и НВО „Хуманитарна фамилија“ из Бара, а наш лист о томе детаљно писао. Организована је и бесплатна допунска настава за ученике основних школа из српског језика и математике у циљу успешне припреме за полагање пријемног испита за упис у средње школе.

Форум жена је испољио значајну активност и у раду политичких трибина, предавања, у раду АРТ клуба ГО СПС Крушевца и реализацији других партијских задатака, у чему је остварио сарадњу и са Социјалистичком омладином.

Изборној конференцији Форума жена присуствовао је и Владимир Тасић, председник Градског одбора СПС Крушевца и члан Извршног одбора Партије на нивоу Србије.

Ж.Миленковић


 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.