Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow DOGADJAJI arrow Nenad Blažić - Predsednik omladine SPS-a

Nenad Blažić - Predsednik omladine SPS-a PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Saturday, 21 May 2011
SPsBlazicPredsednikOmladine
На седници Социјалистичке омладине Града Крушевца одржане 20.05.2011. године у просторијама СПС-а у Обилићевој 30 у Крушевцу изабран је Извршни одбор социјалистичке омладине Крушевца. За председника Извршног одбора социјалистичке омладине Крушевца изабран је Ненад Блажић. Седници је присуствовао и председник СПС-а Крушевац Владимир Тасић са сарадницима.

Ненад Блажић, дипломирани инжињер пословно-индустријског менаџмента, дугогодишњи активиста СПС-а, истакнути спортиста и активни друштвено политички радник.


Владимир Тасић - председник ОО СПС-а Крушевац говори
на састанку Социјалистичке омладине Крушевца


Нови председник омладине СПС-а - Ненад Блажић подноси извештај о раду

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ МЛАДИХ СОЦИЈАЛИСТА ЗА ПЕРИОД 2006-2011.ГОДИНА

Поштовани млади социјалисти,

Окупили смо се данас да на нашем конститутивном скупу оформирмо организацију Социјалистичке онмладине, која је у складу са Статутом СПС и Прваилником о организацији социјлаистичке омладине недовојиви део Сопцијалистичке партије Србије.

Ми млади, смо будућност Социјлаистичке партије Србије.Наша активност и, наш рад, темељ су социјалистичке идеје и сигурност да ће Социјалистичка партија Србије сигурним кораком кренути у реформу , обнову нове политике, враћање поверења грађана и надаље бити стабилан полтички чинилац у Србији.

Социјалистичка партија Србије и наш 8.Конгрес,можда су по први пут од оснивања СПС,на правилан начин схватили улогу младих у политичком животу и по први пут дали недвосмислено поверење младима да активним учешћем у раду партије на најодоговорнијим местима, у органима и форумима буду нсоиоци природне смене генерација.

Ово поверење руководства СПС и Конгресне одлуке и документа сигурснот су за јачање организације социјалиситичке омладине и сигурност да што више младих буде укључено на најодоговорније партијске задатке и послове.

У предходном периоду интерес маладих за СПС није био задовољавајући. Пропаганда,сатанизација СПС и најодоговорнијих људи у партији,медијска блокада ,директни су узорчници последице да је интереосвање младих за СПС било маргинализовано.Но,и поред тога,један број младих био је ангажован у СПС.Истине ради ангажовање маладих било је најинтезивније у изборним активностима.Млади су били основна полуга у пропагадним активностима партије извршавајући одговорне задатке, дељења фолдера, лепљење изборних плаката и директних разговора са грађанима на нашим уличним пунктовима.Ово ангажовање било је драгоцено за СПС која је у скромним материјалним условима улазила у изборне трке са другим политичким странкама, које су у изборима трошиле милионе.

Наша предизборна и изборна активност била је изузетна јер да није било младих социјлаиста,ни оно мало средстава потрошено за изборни материјал на адекватан начин не би било дистрибуирано до нашиих симпатизера и бирача. У пост изборним активностима нисмо се се сналазили најбоље и то не само кривицом организације младих.Генерално је било запоствљано је ангажовање младих социјалиста.

Ми млади своје место и улогу у СПС не видимо само у изборима и активностима лепљења плаката.Наше ангажовање у складу са нашим знањима,еланом и младошћу,у далеко већој мери је потребније у целини у Социјлаистичкој партији Србије,па и у Градском одбору СПС. Имамо идеје, жељу и вољу да своје креативне способности ставимо у функцију потребе партије и придибаијање што већег броја грађана посебно из младе популације за програм и идеје СПС и основна начела која су највећи број људи окупила око Социјалистичке партије Србије.Социјална правда,стварање друштва једнаких шанси за све ,бесплатно школовање,лечење и могућност исказивања својих талената у свим областима друштевног живота основна су начела која нас младе окупљају око СПС.

Као носиоци ове идеје све своје способности морамо уложити на сузбијање антиидеје либералног капитализма због кога баш у Србији млади сносе највеће последице. Борба против капиталистичких идеја мора бити разрађена у свим будућим нашим активностима.Ревоуцијом,идеја,и спосбности морамо променити друштвено уређење које нам је нанело огрому неправду, наше родитеље оствило без посла, а нама пружило живот у друштву без перспективе.

Поштовани социјалисти,

Првилником о организацији Социјалистичке омладине створене су могућности да се и ми у Градском одбору СПС Крушевац организујемо по нашој мери и испољимо активност према сопственим склоностима.Градски одбор ће нам бити сервис,који ће нам пружити шансу да се окупљамо,износимо програме деловања и активно учествујемо у политичком,културном и спортском животу.

Градски одбор је опредељен да ,малди буду заступљени у проценту од 30 % у свим органима партије и то Градском одбору, извршном одбору, месним одборима и сл.

Наша активност биће једини услов за ангажовање ради вршења најодоговорнијих дужности у партији. Нико, ко није исказао активност не може бити предлаган и биран у органе партије. Бираћемо без утицаја старијих своје органе и тела која ће руководити организацијом младих социјалиста.Да ово није само обећање показале су и предконгресне активности ,када су млади изабрали сами своје делгате 8.Конгреса и сами изабрали свог члана Главног одбора СПС.Са таквом политиком наствиће се и у наредном периоду. Млади ће увек бити на затвореној листи и увек ће своје предстванике бирати сами.

Такође, Градски обор нам омогућује, да активно са нашим програмима учествујемо у обновљеном раду „Арт клуба СПС“.Исказивањем талената у култури можемо веома позитивно да утичемо на однос грађана према СПС.

Велики број младих укључен је и у активности нашег Форума жена. Кроз акције добровољног давња крви, озелењавање школских дворишта и сл. млади су били носиоци ових активности.

На инициајтиву младих, већ две године организујемо припрему свршених ученика осмогодишње школе за упис у средње школе. Наши млади професори својим волонтерским ангажовањем учествују у овом програму, који је оригиналан и који изазива огромно интересовање грађана.

И, у будућности у оваквим и сличним акцијама млади морају бити на челу.

Поштовани,

Поверење Социјалистичке партије Србије у младе, гарнција је ће се наши бројни планови оставривати, идеје уважавати. Како ни СПС без нас нема будућност, тако ни ми без искуства и велике организације, не би били у могућности да се искажемо у промотерству социјалистичке идеје и програма који је вековна тежња највећег броја људи на планети земљи.

Захтевамо доследност у поштовању одлука 8.Конгреса и тражимо да се младим социјалистима омогући слободно деловање у оквиру Градског одбора СПС Крушевац и Прграма СПС.

Позивам Вас, да предложимо и изаберемо одговорне, наше колеге и колегинице, у које имамо поверење, да нас воде у наредне 4.године.

Ненад Блажић
20.мај 2011.године
Крушевац
ИЗВРШНИ ОДБОР СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ОМЛАДИНЕ

1.Данијел Лукић

2.Ненад Блажић

3.Предраг Петровић

4.Слађана Станковић

5.Жарко Арсић

6.Александар Нешић

7.Александар Станковић

8.Милош Милошевић

9.Ружица Петронијевић

10.Марија Митић

11.Слађа Станисављевић

12.Миљана Бабић

13.Наташа Андријевић

14.Јелена Трифуновић

15.Стојадиновић Ненад


ДЕЛЕГАТИ 10. ИБОРНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ 
ИСПРЕД СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ОМЛАДИНЕ.

1.Данијел Лукић - Каоник

2.Ненад Блажић - Вељка Патрногића 8.

3.Предраг Петровић -Радомира Јаковљевића 20/27

4.Слађана Станковић

5.Жарко Арсић - Војислава Стефановића 19.

6.Александар Нешић - Живорада Матејића 80

7.Александар Станковић- Љубе Лазића 8.

8.Милош Милошевић - 4 црногорске Прол бриг К2/22

9.Ружица Петронијевић - Јабланица

10.Марија Митић -Модрица

11.Слађа Станисављевић - Читлук

12.Миљана Бабић - Цанкарева 16/18

13.Наташа Андријевић - Балканска 65/4

14.Јелена Трифуновић -

15.Стојадиновић Ненад - Шавране

16.Иван Андријевић -ЈНА 65/4

17.Марко Милојевић Косовске битке 2

18.Никола Савић- Војводе Петра бојовића 14.

19.Иван Смиљковић - Радомира Јаковљевића 100

20.Милош Павић - Рајићева 12.

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 21 May 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.