Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow DOGADJAJI arrow 9 MAJ - Dan pobede nad fašizmom!

9 MAJ - Dan pobede nad fašizmom! PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Friday, 13 May 2011
9 маја 2011. године, на платоу испред цркве Покрова Пресвете Богородице код Паруновачког моста свечано је откривено Спомен обележје "Палим црвеноармејцима за ослобођење". Затим је у Белој сали КЦК одржана свечана академија. Тако је у Граду Крушевцу на свечан начин обележен 9 мај - ДАН ПОБЕДЕ против фашизма у II светском рату.

Целокупни програм обележавања осмислио је и реализовао Културни центар Крушевац у сарадњи са СУБНОРОМ Крушевца и под покровитељством Града Крушевца. Споменик црвеноармејцима је открио градоначелник Крушевца Драган Јовановић, а на овој свечаности и касније на свечаној академији у Белој сали КЦК говорио је и саветник Амбасадора Русије и аташе за културу Александар Конанихин.

У пригодном меморијалном програму  и на свечаној академији у Белој сали КЦК учествовали су: хор Средње музичке школе "Стеван Христић", хор Српкиње, уметник - рецитатор Ратомир Рале Дамјановић, оперски певач Павле Панин, професор Музичке школе Ивана Тодосијевић, балетска група КЦК и Пеца Радовановић и Јелена Ђорђевић као водитељи...
 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2021 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.