Pfeil НОВИ САЈТ arrow VESTI arrow Saopštenja arrow MO SPS Ujedinjene nacije

MO SPS Ujedinjene nacije PDF Štampaj E-pošta
Autor ljuba   
Thursday, 07 April 2011
JEDAN OD NAJAKTIVNIJIH ODBORA SPS -
MO SPS MZ „Ujedinjene nacije“ u Kruševcu

Novo rukovodstvo MO SPS u MZ «Ujedinjene nacije» oživelo je rad MO i svrstalo ga u jedan od najaktivnijih. Sastanci se održavaju jednom mesečno, a po potrebi i češće. Novi predsednik Viktorija Mladenović kaže: «Usvojen Plan rada, koji se realizuje u skladu sa postojećim mogućnostima i uz pomoć gradskog rukovodstva i uprave grada Kruševca.
Plan rada se zasniva na programskim načelima SPS-a, Programu razvoja Grada Kruševca i Programu razvoja MZ „Ujedinjene nacije“ u Kruševcu i ima za cilj ostvarenje i realizaciju potreba građana MZ „Ujedinjenje nacije“ i ostvarivanje programskih ciljeva i načela stranke. U okviru organizacionih pitanja stranke IO i MO MZ „Ujedinjene nacije“ radiće na afirmaciji programskih ciljeva i načela stranke, jačanju organizacione strukture i omasovljenju članstva. Vezano za to IO i MO radiće na afirmaciji rada i etičkih kvakiteta svojih članova».

S obzirom da ova MO SPS pokriva teritoruju MZ „Ujedinjene nacije“ u Kruševcu koju naseljava preko 4.000 građana i po broju stanovnika zahteva tretman manjeg gradića sa potrebama za infrastrukturnim objektima. Stoga su jedan od najbitnijih zadataka i ciljeva, rad i aktivnosti u okviru raspoloživih mogućnosti i sredstava da se zadovolje potrebe građana i obezbede što povoljniji uslovi za život i rad. Deo tih potreba je zapisan i u Programu razvoja MZ „Ujedinjene nacije“. S obzirom da ova MO SPS pokriva teritoruju MZ „Ujedinjene nacije“ u Kruševcu koju naseljava preko 4.000 građana i po broju stanovnika zahteva tretman manjeg gradića sa potrebama za infrastrukturnim objektima. Stoga su jedan od najbitnijih zadataka i ciljeva, rad i aktivnosti u okviru raspoloživih mogućnosti i sredstava da se zadovolje potrebe građana i obezbede što povoljniji uslovi za život i rad. Deo tih potreba je zapisan i u Programu razvoja MZ „Ujedinjene nacije“.S obzirom da ova MO SPS pokriva teritoruju MZ „Ujedinjene nacije“ u Kruševcu koju naseljava preko 4.000 građana i po broju stanovnika zahteva tretman manjeg gradića sa potrebama za infrastrukturnim objektima. Stoga su jedan od najbitnijih zadataka i ciljeva, rad i aktivnosti u okviru raspoloživih mogućnosti i sredstava da se zadovolje potrebe građana i obezbede što povoljniji uslovi za život i rad. Deo tih potreba je zapisan i u Programu razvoja MZ „Ujedinjene nacije“.
Zadatak svih članova MO SPS MZ „Ujedinjene nacije“ je da u skladu sa funkcijama, mogućnostima i sposobnostima je da doprinesu uspešnosti njihove realizacije.

Planom rada obuhvaćeni su neki najznačajni zadaci, koji se zasnivaju na potrebama i željama građana:

Predlog većine članova SPS i građana MZ „Ujedinjene nacije“ je da se vrate stari nazivi ulica zbog teškoća u snalaženju, kako građana, njihovih prijatelja i gostiju, tako i poštara, organa vlasti, reda, gradske uprave i javnih preduzeća.

S obzirom na razno razne događaje i iz razno raznih razloga MZ „Ujedinjene nacije“ je ostala bez pošte, banke, samousluge i pijace, pa treba pokrenuti sve moguće aktivnosti i stvoriti uslove za njihovo ponovno aktiviranje.

Uz velike napore egzistira i radi zdravstvena ambulanta. U tridesetak kvadrata leči se aktivno preko 2.000 pacijenata (prema zdravstvenim kartonima). Građanstvo MZ stari. Sve je više penzionera. Zbog situacije u privredi i sve veći broj nezaposlenih građana, koji zahtevaju lečenje i zdravstvene usluge. Soga je neophodno iznaći mogućnosti proširenja ambulante u zdravstvenu stanicu i stvoriti uslove da se građanstvu pružaju što kvalitetnije usluge.

Treba asfaltirati za to već pripremljenu ulicu «Vesnik mira». Za preostale neasfaltirane ulice, posebno u naselju Panjevac obezbediti uslove za nasipanje ulica i neasfaltiranih puteva kako bi obezbedili uslovi za što pristojniji život.

Poseban problem predstavlja organizacija života u stambenom naselju „Ujedinjene nacije“ naročito posle promene zakonskih odredbi, formiranja saveta vlasnika stanova, koji ne funkcionišu, a zgrade propadaju. Potrebno je učiniti sve da se formira i proradi preduzeće čija će delatnost biti naplata i održavanje zgrada u gradu. Infostan.

Uređivanje i održavanje Garskog Potoka, Vučačkog Potoka, Lazarička česma, itd. što ne zahteva veća ulaganja.

Sa nadležnim službama treba organizovati potrebne aktivnosti na uklanjanju pasa lutalica i golubovima na tavanima zgrada.

Treba učiniti dodatne napore da se ulice dovedu u pristojno stanje, kao i reparacija saobraćajne signalizacije na ulicama u naselju.

U cilju stvaranja uslova za pristojan život i odrastanje mladih treba organizovati i rekonstrukciju postojećih sportskih objekata, dečijih igrališta i učiniti ih bezbednijim za korišćenje. Treba urediti i prostore ispred ulaza u zgrade.

Podržati aktivnosti na rekonstrukciji niskonaponske mreže i rasvete.

Sa nadležnim institucijama, ustanovama, organizacijama i pojedincima organizovati različita edukativna predavanja i seminare vezane za kulturu, nauku, sport i drušvo uopšte i stvarati uslove za zhvatanje potrebe stvaranja mladog i korisnog čoveka koji će biti sposoban da se nosi sa svim izazovima modernog živita.

«Deo ovih planiranih aktivnosti smo realizovali u skladu sa postojećim mogućnostima.» kaže Viktorija Mladenović. «Potrebno je još aktivnije angažovanje članstva i građanstva da učine koliko mogu da poboljšaju uslove za život i rad i na tome ćemo istrajavati. Planirano je dosta, ali su mogućnosti ograničene. No važno je da smo se aktivirali i da ćemo se truditi da uradimo što više na dobrobit svih građana.»

Sava Đurić


 
< Prethodno   Sledeće >
PRETRAGA
by pRe
© 2020 sps-ks.org
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.