foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести


Бранко Ружић у Крушевцу: Залажемо се за друштво једнаких шанси

У просторијама ГО СПС у Крушевцу одржана је конференција за новинаре на којој је говорио Бранко Ружић, члан Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије и координатор за Расински округ. Ружић је истакао да коалиција окупљена под листом „Ивица Дачић – премијер Србије“ увек доноси исправне политичке одлуке те да због тога очекују подршку грађана на предстојећим изборима

-Сада смо по ко зна који пут на једној вододелници, и под притисцима међународне заједнице и много је важно да се обезбеди политичка стабилност, како би, као друштво наставили са развојем и као држава у процесу европске интеграције, али на начин који ће сачувати наше достојанство и идентитет. Наша коалиција представља стуб и на локалном и на државном нивоу –рекао је Ружић.

Додао је и да је СПС деценијама „делио добро и зло са грађанима“, и да су увек доносили исправне одлуке, те да су они увек на изборима присутни јер су потребни и зато што доносе политичку стабилност, а њихова коалиција је репрезент људи који живе од свог рада и као рефлексију свог рада виде интерес обичног човека. Рекао је и да је лидер ове коалиције Ивица Дачић у више наврата показао и доказао колику снагу поседује, као и Драган Марковић Палма.

 -Наше поруке су јасне, поред политичке стабилности коју доносимо, што је јасно кроз политичку историју, желимо да сачувамо достојанство нашег народа, наше државе и друштва. Залажемо се за социјализам и друштво једнаких шанси, где ће свако дете, било да долази из околине Крушевца, или „круга двојке“, да има једнаке шансе да се школује и успе у животу и заврши факултет, на прави начин, а не путем куповине диплома, као поједини политичари. Наша коалиција је увек била расадник квалитетних кадрова и у том погледу смо увек спремни да њих ставимо у први план како бисмо сачували нашу Србију. Наша листа је комплетна, одише нашим познатим моделом споја младости и искуства, из свих свера-истакао је Ружић.

Као део Владе ова коалиција је учестовала у важним пројектима за Крушевац и околину у сарадњи са СНС.

-Док сам био министар просвете, успели смо да обезбедимо изградњу два вртића, да најмлађим Крушевљанима обезбедимо 80 нових места и запослимо 20 васпитачица. Вртиће добијају и Ћићевац и Александровац, а најважнији пројекат је ауто-пут, који је започет за време нашег покојног председника инжењера Милутина Мркоњића. Сада је на челу Коридора Србије још један наш члан – Александар Антић.

Потсетио је и да ова коалиција и на прошлим локалним изборима  у Крушевцу остварила добар резултат, бољи него што су други мислили да ће достићи.

-Тај тренд није само у Крушевцу већ је тако широм земље, гарантујемо да ће тако бити и 17. децембра. Овај датум је важан за будућност Србије, ми смо спремни да предуземо одговорност за бољитак, уверени смо да је могуће сарађивати само са оним политичким странкама које имају комплементарно промишљање политике као и ми. Очекујемо озбиљан резултат.

Ружић је поменуо и опозицију, рекавши да су и лева и десна струја, стране једне исте медаље.

-Грађанској Србији, која је од свих митинга, где су желели да каналишу и изманипулишу осећај несигурности код грађана, је остало само име „Србија против насиља“, а колико ће то име да им помогне да направе подухват је упитно. Са друге стране десничарске политичарске опције веже само жеља да виде леђа актуелне власти, и то је оно што их уједињује. Они немају мишљење и решење ни о чему, ни о Косову, ни о Европској унији. Грађани не би смели да потпадну под ту врсту манипулације која им се пласира, они једноставно немају аргумете и озбиљан политички програм-поручио је Ружић.

Овом приликом најављен је предизборни скуп ове коалиције, који ће се одржати 11. децембра у Биоскопу Крушевац, у 17 часова, где ће говорити лидери коалиције – Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

  ИЗВОР ГРАД КРУШЕВАЦ - М. Ј.