foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-11.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

 Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је задовољан изборним резултатима и истакао да су на парламентарним изборима на којима су социјалисти наступили у коалицији са странкама Јединствена Србија и Зелени Србије, освојили 100.000 гласова више него на претходним парламентарним изборима.

То је велика одговорност за политику коју СПС мора да води у будућности. Резултати које имамо са бирачких места говоре да имамо око 11,5 одсто гласова док смо на претходним парламентарним изборима имали око 10,3 одсто“, казао је Дачић.

„Немамо још потпуне резултате, али тај проценат ће се кретати на том нивоу“, рекао је Дачић новинарима у изборном штабу СПС.

Када је реч о председничким изборима, на којима су социјалисти као заједничког кандидата подржали кандидата СНС Александра Вучића, Дачић је рекао да су освојили око 60 одсто гласова.

Изразио је задовољство због тог резултата и честитао Вучићу на, како је рекао, убедљивој и историјској победи.

Дачић је рекао да су ти резултати најбољи показатељ исправности политке која је вођена свих ових година.

Он је Вучићу честитао са жељом да наредни мандат као и досадашњи искористи за даљи напредак Србије, у чему ће, како је истакао, имати подршку СПС, као и до сада.

Дачић је посебно захвалио њиховом кандидату за градоначелника Београда Томи Фили који је, како је рекао, веома допринео да њихов резултат у Београду буде много већи него на претходним београдским изборима.

Дачић је рекао да не зна тачно када ће бити коначни резултати за изборе у Београду, али је истакао да су остварили циљ да заједно са СНС имају већину и у београдској скупштини.

Лидер СПС је изразио задовољство због демократске атмосфере у којој су избори одржани и додао да је Србија гласала за сигуран пут, стабилност, мир и заштиту државних и националних интереса.