^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

31.jpg

Претрага

Најновије вести

Поводом Светског дана мира и толеранције 21.септембра, Генерална Скупштина Асоцијације за културу мира и толеранцију са Музејом мира Крушевац, донела је једногласну одлуку да се ово високо миротоворно признање доделуи проф.др Момиру Булатовићу, ранијем председнику Републике Црне Горе и председнику Владе Савезне Републике Југославије.

Дугогодишње научно и политичко ангажовање проф.др Момира Булатовића,сврстава га у ред једног од најзначајнијих поборника, јачања домаћег и светског мира. Његов несумњив допринос афирмисао је Савезну Републику Југославију, њене народе и народоности као конститутивне елементе светског мира.

Препознавши у животу, раду и делу др Момира Булатовића, ствараоца међународног мира и толеранције Асоцијација за културу мира и толеранцију са музејом Мира без зидова Крушевац донела је одлуку о додељивању највишег Српског признања за мир и толеранцију „Повеља мира и толеранције“ др Момиру Булатовићу.

Владимир Тасић уручује Повељу Мира и толеранције др Момиру Булатовићу
На свечаности уприличеној на годишњој Скупштини Београдског форума за свет равноправних у Београду, 23.01.2015.године, ово високо признање уручено је проф.др Момиру Булатовићу. Повељу мира и толеранције у име Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац, проф.др Момиру Булатовићу уручио је Владимир Тасић, председник Управног одбора Асоцијације и председник Градског одбора СПС Крушевац. Уручењу су присуствовали проф. др Павле Б. Бубања, Генерални секретар Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац и Горан Ћирић, секретар Скупштине града Крушевца.

Др Момир Булатовић, пригодним речима се захвалио на добијеном високом признању града Крушевца.