foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-34.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


PrintCreen ТВ Прва

Чанак је добио паре да на Цетињу подстиче насиље према СПЦ! Он је срамота за српски народ!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оптужио је данас лидера Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненада Чанка да је отишао на Цетиње у време устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија "с намером да подстиче сукобе и насиље према Српској православној цркви"

Дачић је казао да је Чанак за то "добио паре" од црногорског председника Мила Ђукановића.

"Није он тамо дошао као навијач, већ да подстиче насиље према СПЦ. Шта он подржава, да треба да се забрани митрополиту и патријарху да дођу у манастир на Цетињу? Он као и Мило Ђукановић, може да преживи само на инцидентима. Чанак је срамота за српски народ, добро да се није прихватио неких реквизита кад је био на Цетињу", рекао је Дачић за Прву телевизију.

Он је навео и да није тражио од српских власти да ухапсе Чанка већ да то ураде власти у Подгорици због како је рекао, "рушења уставног поретка Црне Горе".

"Чанак је опасност за Црну Гору, шта тражи он тамо? Сећате се колико су Срба вратили са границе а он је тамо отишао с намером да подстиче сукобе. Зато сам рекао да би било добро да су и њега ставили на списак људи који су непожељни у Црној Гори", рекао је Дачић који је и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС).

Дачић је поновио став да председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић треба да буде заједнички кандидат владајуће коалиције на предстојећим председничким изборима али и додао да ће о томе тек разговарати са СНС пошто ни сам Вучић још није донео одлуку да ли ће се кандидовати на тим изборима.

"Ми смо на недавном састанку причали о потреби да имамо заједнички приступ и наш закључак је да сигурно настављамо сарадњу после избора. Вучић је нама оставио да донесемо одлуку како ћемо наступити на изборима а мој став је да он треба да буде не само кандидат СНС већ наш заједнички кандидат", рекао је председник СПС