foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ЗАОКРУЖИ БРОЈ 2.

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-42.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Одржана Cвечана седница Главног одбора СПС поводом 31. годишњице од оснивања Социјалистичке партије Србије 

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО!

“Ми смо не само наследници комунистичке и социјалистичке партије, свих социјалистичких идеја од Светозара Марковића и Васе Пелагића, до Димитрија Туцовића, Филипа Филиповића, Симе Марковића, Јосипа Броза Тита до Слободана Милошевића”, казао је Дачић током уводног обраћања на свечаној седници Главног одбора поводом прославе 31. рођендана Социјалистичке партије Србије, на дан оснивања СПС 1990. године.“Ми пред грађане и сада и увек треба да изађемо са потпуно чистом политиком, са великим очекивањима да ћемо за ту политику још једном добити поверење. Наши досадашњи резултати нам дају пуно право да тражимо највише”, рекао је Дачић и оценио да се данашња Србија “као небо и земља” разликује од Србије 2012. године.

Подсетио је да је тада СПС ступио у стратешки савез са напредњацима и да то савезништво у интересу Србије траје и данас, наводећи да су социјалисти и пре 2012. године тамо где су могли допринели европском путу Србије.“Ја сам потписао споразум о визној либерализацији која је омогућила грађанима Србије да путују у ЕУ. Где год је остварен напредак том циљу је служила СПС и тако ће бити и убудуће”, рекао је Дачић.

Поручио је да ће социјалисти заједно са партнерима из Српске напредне странке, у разним модалитетима о којима ће, како је рекао, тек разговарати, победити све непријатеље земље и народа на следећим изборима.Дачић је на скупу у седишту странке истакао да њихови политички партнери Александар Вучић, СНС и њихова листа у свим предстојећим биткама могу да рачунају на СПС, као и да ће СПС на предстојеће изборе изаћи са “потпуно чистом политиком” и очекивањима да ће добити поверење грађана.

Он је истакао да су идеје СПС-а као што су социјална правда, заштита угрожених и солидарност потребне Србији и да су због тога спремни да преузму још већу одговорност за доношење одлука. Он је рекао да ће ускоро имати прилику да на изборима још једном потврде колико су јаки и способни и да увере грађане да им дају поверење, истичући да намерно не каже “поклоне”, јер, како каже, поверење се заслужује радом.“Ми у овој земљи, нажалост, готово и немамо опозицију, јер је опозиција, барем један њен део одлучила да нема земље. И немамо никакву озбиљну алтернативу, идеју осим оне тајкунске да се власт дограби, а Србија опљачка”, рекао је Дачић.

Како је додао, нема никога ко може да одговори на тешка питања КиМ, региона, Европе и света, као што су, како каже, Вучић и он преузели одговорност за потписивање Бриселског споразума и у свим озбиљним искушењима, од економских реформи до регионалних питања која су и даље актуелна. “Имамо своју снагу, подршку, партнере са којима годинама сарађујемо зато што имамо заједничку идеју и заједнички циљ, а то је да Србију учинимо још јачом и поштованијом, а њеним грађанима да дамо сигурност, боље плате и пензије, деци предвидиву будућност”, рекао је председник СПС.

Социјалисти, додаје, траже да учествују у том великом задатку зато што, како каже, знају да доносе добре одлуке и да прихватају одговорност. “Желимо да се печат наше политике види у свакодневном животу. Тражимо још већу улогу у креирању будућности Србије”, поручио је лидер социјалиста. Дачић је рекао и да не постоји старија политичка традиција у Србији од социјалистичке, наводећи да су социјалисти “најстарији политички бренд”, и да није могуће замислити будућност Србије без социјализма и СПС, као што није могуће замислити Србију у јулу 1990. године или 2021. године без тих идеја. “И у најтежим временима чували смо радна места, разни самозвани либерали и експерти су покушавали да омаловаже и униште наше наслеђе, али је питање да ли су већу штету нанеле бомбе или лоше приватизације”, навео је Дачић и додао да су социјалисти били изложени прогону и клеветама, али да су остали да стоје постојано.

Дачић је поводом годишњице рекао члановима да им честита “31 годину борбе за наше људе и нашу земљу, нарочито на свим будућим победама, јер те победе су у интересу Србије и српског народа и свих грађана”.Извор: СПС