foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-17.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести


Ретко се дешава да на старначким промоцијама буде и културно-уметничког програма. Ето и то се догодило у Дому културе у Треботину, 13. јуна 2020. године, када је одржана је промоција кандидатa за посланике и одборнике коалиције "ИВИЦА ДАЧИЋ - Социјалистичка партија Србије (СПС) - Јединствена Србија (ЈС) - Драган Марковић Палма". Програм коалиције СПС-ЈС представили су: Љубодраг Обрадовић - председник МО СПС Треботин, Жабаре и Мала Врбница, Братислав Обрадовић - кандидат за одборника из Мале Врбнице, Никола Величковић - кандидат за одборника из Мачковца, Горан Ћирић - кандидат за одборника из Крушевца, Бранислав Кљајић - члан ГО СПС Крушевац и Изборног штаба СПС Крушевац и Милутин Тасић - кандидат за одборника и посланика. Промоцији је присуствовао и Симић Саша - председник месне организације ЈС. КАо што смо већ истакли, у току промоције био је и културно уметнички програм у коме су наступили певачи Радмила Бајић и Мирослав Мића Живановић уз пратњу Душана Дуце Пејчића, као и млада и талентована Јована Обрадовић, а чула се и поезија песника: Љубодрага Обрадовића, Драгана Тодосијевића и Ненада Ђекића (говорила Мирослава Петронијевић).

Ево шта је рекао Љубодраг Обрадовић у уводном излагању:

Поштовани грађани Треботина, Жабара и Мале Врбнице, грађани Крушевца...

Пред нама су још једни Републички и Локални избори за скупштину града Крушевца. И ови избори, као и сви други, одлучују о нашим будућим животима, о Смеру у коме ће Србија кренути, о смеру у коме ће кренути наша три села.

Ових дана бићете бомбардовани разним обећањима са свих страна, многи који Вам кућни праг нису никад прекорачили, сад, пред изборе, ће реметити мир Вашега Дома, нудећи куле и градове, све политичке опције ће по обичају нудити много, оно што желите да чујете, чак и немогуће, само да придобију Ваш глас. На Вама је да све понуде и обећања сагледате и донесете одлуку шта је Ваш прави интерес у свему томе. Није то лак задатак, али у свом интересу, овај пут немате право на грешку, овај пут морате донети исправну одлуку. Не слушајте никог, већ себе и свој разум, јер како сад одлучите, тако ће Вам и бити.

Зато сам ја и одлучио да Вам се обратим на овај начин и да Вам изложим мој поглед на нашу стварност, како глобалну, на нивоу Србије, а тако, и (пре свега) на локалну, Треботинско - Жабарско - Маловрбничку.

Своје морамо чувати, своју њиву морамо обрађивати, обилазити је често и не допустити ником да чеше нашу мушу сваке године и тако нам, мало по мало, одузима оно што је лично наше. Ако смо неопрезни и о тим детаљима не водимо рачуна, неосетно ћемо остати без пола имовине и то нам се неће нимало допасти.

И Србију можемо упоредити са једним великим поседом, који је у власништву свих нас, њених грађана! И морамо је чувати од лоших комшија, као и своју њиву. Јер, ако помислимо да то није наш посао, постепено ћемо остати без већег дела поседа. Лошим комшијама, кад виде да не штитимо својину, апетити расту.

Како штитити и заштити своје?

Одговор је сасвим прост, треба желети и веровати у то да се своје може сачувати и никад не узмакнути,  ни попустити. У том тешком послу морамо користити знање, упорност и међународно право. И гласати ону политичку опцију, за коју смо сигурни да нашом својином неће трговати. Социјалистичка Партија Србије сигурно се неће помирити са откидањем своје територије и истрајаће на њеној одбрани.


Шта нам предстоји? Пре Свега:

1. Еколошко уређење реке Пепељуше, са изградњом  канализације од Александровца до Крушевца и у сва три наша села, као велики и пресудан пројекат за здрав Живот;

2. Улазак Наша три села у сферу сеоског туризма - као БАЊСКО МЕСТО, јер имамо све предуслове за то: киселу воду, здраствену станицу, благе падине Липњака и Дубраве за рекреацију, спортске терене у сва три села, Дом културе (који треба под хитно реконструисати) и ФЕДРАРО, добре путеве, здраву храну, изузетан Ресторан Хемопродукта, слободне собе код грађана за издавање... И идеју да то реализујемо...;

2.    Коначна изградња фискултурне сале у Основној школи у Жабару,

4. Изградња комплекса код Крушака са Црквом-Капелом;

5. Како је инсталација за гас прошла кроз наша села, треба размислити о гасификацији ШКОЛЕ и наша три села;

6. Одржавање сеоских и трајна санација пољских путева и решавање осталих  текућих  комуналних потреба.

И за крај овог мог уводног излагања, рећи ћу да је веома битно да се сви ми, без обзира на страначку припадност, изборимо за равноправан третман села и града од стране градских власти.