^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-26.jpg

Претрага

Најновије вести

 

Пред више хиљада грађана Кушевца и Расинског округа, 15.12 2019. године званично су отворени радови на изфрадњи аутопута "Појате-Прељина", у дузини 112 км. Будући најмодернији пут у Србији, је равничарског карактера и изградиће се углавном у долини Западне Мораве, у подручју коме гравитира 500.000 становника и које се обнавља као индустријска кичма Србије.

Радове је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, који се у говору пред окупљеним грађанима пре свега захвалио конзорцију Америчко-Турских фирми које ће извести све грађевинске радове и комплетан пут пустити у саобраћај за 4. године. Председник Вучић је потом говорио о значају овог пута за градове дуж "Моравског коридора".

Овом догађају присуствовали ли су и социјалисти Крушевца, у великом броју, јер је изградња овог аутопута од изузетног значаја за обнову и развој Крушевца. Наса програмска опедељења годинама имају као приоритетни циљ повезивање Крушевца са коридором 10. као најзначајнијим працем развоја Србије.


ПРЕДЛОГ ДА СЕ АУТОПУТ ПОЈАТЕ - ПРЕЉИНА НАЗОВЕ ПО ЗНАМЕНИТИМ СРПСКИМ ВЛАДАРИМА

Социјалисти Крушевца и Асоцијација за културу мира и тoлeранције са Музејом мира без зидова Крушевац, заједнички су упутили председнику Републике Србије Александру Вучићу предлог да се будући аутопут "Моравски коридор"на релацији Појате - Прељина назове по знаменитим Српским владарима мученицима  'Кнез Лазар и Књегиња Милица'. Кнез Лазар и његова супруга Књегиња Милица, столовали су у Крушевцу, а представљају једне од најзначајнијих Српских владара у историји Србије, на чијем владарском и личном мученишћу се васпитавају генерације.