^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-17.jpg

Претрага

Најновије вестиПред изузетно великим бројем грађана на тргу испред споменика Косовским јунацима председник Србије Александар Вучић се обратио окупљеним грађанима. Чланови ГО СПС-а Крушевац и чланови МО Крушевац су својим бројним присуством на овом скупу дали пуну подршку Председнику Републике, Влади Републике Србије и нашој партији као стабилном коалиционом партнеру, у свим напорима који се чине, да се свакодневно побољшава материјално стање, запосленост, обнова привредног живота, свих грађана Србије и нашега града.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Крушевцу 24.02.2019. године, да је, обилазећи Расински округ, могао да види шта не ваља, где су пропусти и шта треба учинити, да се на локалном нивоу води већа брига о људима, а држава ће, каже, финансијски помоћи. „Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Великој Дренови Ћосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да урадимо да као држава помогнемо, што можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу“, рекао је председник Србије у обраћању грађанима Крушевца.

Вучић је констатовао да је држава много урадила, али да људи и даље живе добрим делом тешко и да је још много тога што очекују од државе и што може држава да уради. „Не умем да говорим много о томе што јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а није их мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта је то што можемо још да направимо“, рекао је председник.

Истакао је да је Србија на добром путу, економски је убрзала и сваког дана се запошљава све већи број људи. Међутим рекао је да није задовољан, те додао да ће се Србија трудити, и поред успоравања европске економије, да задржи темпо раста који је двоструко изнад европског просека. Пренео је грађанима Крушевца добру вест да је решен вишегодишњи проблем – дуг од седам милиона евра крушевачке топлане.

„Решили смо питање Топлане и обезбедили новац. Крушевац више неће имати тих проблема у будућности“, подвукао је Вучић. Вучић је поручио да је „непремостив бедем“ онима, и споља и изнутра, који би Србију да врате у прошлост.

„У Србији њен народ одлучује какву будућност хоће. Знам зашто вас је у оволиком броју, не зато што ме толико волите или подржавате, већ зато што сте добро разумели шта је то што раде неки споља, а и неки изнутра, који би желели да врате Србију у прошлост, у време пљачкашких приватизација, да они буду богати, а народ сиромашан“, рекао је Вучић.

Истакао је да је Србији важан европски пут, али да нећемо у НАТО и нећемо санкције Русији, каже, јер је то избор наших грађана. Подсећа да су многи говорили да Србија не може „на две столице“. „Немамо две столице, имамо једну српску позицију и српску столицу и не дамо да нам ви одређујете и одлучујете каква је наша позиција“, поручује Вучић.

И наљутили су вас све, констатовао је Вучић и изразио уверење да су зато данас дошли у Крушевац да га чују и да покажу да хоће Србију будућности, нормалних и пристојних људи. Додаје да се није ни најмање уплашио свих оних који прете. „Ионако само мене нападају сваки дан, по цео дан. Неки други који би желели да их нападају, али, неће да их нападају, многи други који су извукли себе да их не нападају – нека их, нека су се склонили. За њих има један непремостиви бедем. Тај непромостиви бедем, док још могу, са великим леђима, за њих сам непромостив бедем“, каже он.

И неће моћи, лопови и пљачкаши коју су разорили земљу да нас врате у прошлост, рекао је и додао да такви могу да шетају до миле воље, докле год нема насиља. „Никоме нећемо дозволити насиље, јер пристојну Србију могу и морају да покушају да победе на изборима“, поручио је вечерас председник Александар Вучић.