^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-30.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Скупштина Форума жена Социјалистичке партије Србије којом је председвала председница Славица Ђукић Дејановић, одржана је 04.12.2018. године у сали Биоскопа Крушевац, уз учешће чланица Председништва из читаве Србије. Скупштини се обратио председник Социјалистичке партије Ивица Дачић. Председница Форума Славица Ђукић Дејановић нагласила је да су у претходном периоду формирани Општински одбори Форума жена у многим местима, а тамо где их још нема биће отворени  и поручила да жене СПС-а дају потпуну подршку председнику странке Ивици Дачићу на предстојећем Конгресу.

Присутнима у препуној сали Биоскопа Крушевац обратио се и Владимир Тасић - председник ГО СПС-а Крушевац, а домаћин скупштине Форума жена СПС-а из читаве Србије била је организација Форума Жена из Крушевца. Арт ансамбл МАЈКА ЈЕВРОСИМА под управом Јелене Ђорђевић припремио је пригодан музичко драмски програм у коме је учествовао и првак Крушевачког позоришта у пензији Милија Вуковић.

Задовољство што је у Крушевцу и што је учествовао у Скупштини форума жена иразио је и председник СПС-а Ивица Дачић. Програм је употпуњен приказивањем докуметраног филма „Наталија и Драгутин“, као допринос обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата, и наступом хора крушевачког Форума жена. Говорећи на Скуштини форума Жена СПС-а Ивица Дачић је између осталог истакао:


Ивица Дачић - председник СПС-а
 
*Извор Политика"Актуелни потези Приштине притисак су на Србију да призна Косово, а видећемо како ће међународна заједница да реши ово питање, рекао је обраћајући се Скупштини Форума жена Социјалистичке партије Србије председник те странке Ивица Дачић, који је и министар спољних послова.„Желим да видим како ће међународна заједница сада да реши ово питање Приштине и ових пореза, они су их створили они нека их решавају сада. А сада они неће да слушају, а ако неко не слуша зна се шта му следује”, рекао је у Дачић у Крушевцу обраћајући се социјалисткињама из целе Србије, окупљеним на Скупштини Форума жена.

Поновио је да социјалисти никада неће признати једнострано проглашену независност Косова и да их никакви притисци на то не могу натерати.

„Ово је, у ствари притисак да ми признамо Косово, ово је сада притисак да се каже ситуација је безизлазна, ми морамо да признамо Косово. Њима иде лоше, ни један њхов циљ није остварен”, рекао је Дачић, преноси Бета.

Он је казао да циљ Србије није да изазива проблеме са Приштином већ да води дијалог, да се зна да питање Косова није решено те да је „заслугом ове власти, а између осталог и наше партије, питање Косова поново враћено на дневни ред”.

Говорећи о десетом Конгресу СПС, Дачић је ;казао да треба оспособити партију да грађанима представи програмске циљеве и да их привуче да на изборима за то гласају.

„Због тога сви ми морамо да будемо посвећени послу који радимо, поготову они који су на функцијама или у државној служби”, казао је Дачић.

На Скупштини Форума жена СПС-а саопштено је да то тело подржава кандидатуру Ивице Дачића за председника странке, о чему ће се одлучивати на предстојећем редовном десетом конгресу СПС-а.

„Желеле смо да кажемо у глас да је за нас Ивица Дачић на Конгресу већ изабран”, рекла је председавајућа Скупштином Форума жена СПС-а Славица Ђукић Дејановић и додала да он води дипломатију „на понос свих нас”."*Извор Политика


Ивица Дачић се обраћа женама Србије


Владимир Тасић - председник ГО СПС-а Крушевац, пожелео се срећан рад Скупштини
форума жена СПС-а Србије и поздравио присутне у препуној сали Биоскопа Крушевац