^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

1.jpg

Претрага

Најновије вести

У просторијама Градског одбора СПС-а Крушевац, 24.10.2018. године одржана је седница руководства СПС-а са председницима Месних одбора СПС-а Крушевац везано за предстојеће задатке око припреме 10. Конгреса СПС-а 22.12.2018. године. На седници, којој је председавао Владимир Тасић - предсдник ГО СПС Кррушевац, су утврђене оперативне одлуке у оквиру припрема за одржавање 10. Конгреса СПС и одржавања 12. Конференције Градске организације СПС Крушевац на којој ће социјалисти Крушевца изабрати 41. делегата 10. Конгреса и предложити чланове органа СПС. У наставку овог текста прочтајте обраћање Градског одбора СПС-а Крушевац, свим члановима СПС-а и Месним одборима на територији Града Крушевца.

Детаљ са седнице

 


Другарице и Другови, даме и господо,

Дозволите да вам, честитам још један јубилеј Социјалистичке партије Србије наше окупљање у предконгресним активносима, којима треба да припремимо на задовољство нас социјалиста највиши партијски скуп 10.Конгрес Социјалистичке партије Србије заказан за 22. децембар 2018. године.

И овом приликом морамо се сетити свих наших активиста и симпатизера, који су током протеклог времена својим ангажовањем уградили себе у историју СПС, а данас нису са нама, па им одајемо дужну пошту.

Од оснивања Социјалистичке партије Србије 17.ј ула 1990. године, протекло је 28.година и наша генерација социјалисти има велико задовољство да по десети пут организује највишу партијску манифестацију Конгрес, који мора да буде велико окупљање социјалистичке партије и снага одлучности.способности и јединства највеће левичарске организације у Србији, која у блиској 6удућности мора да преузме одговорност за све поре друштвеног живота у Србији.

У протеклих 28. година, окупљали смо се око велике идеје социјализма и изградње друштва равноправних и једнаких шанси за све. Да је идеја велика потврдило је и време и поред покушаја оспоравња вредности социјализма и људи који су у ових 28.година носили идеју кроз Српски народ. Партијски Конгрес као највиши скуп социјалиста и наша партијска Конференција на нивоу градског одбора је и прилика да се подсетимо наших активности.

Зато укратко, морамо се сетити времена кроз које је партија пролазила након губитка власти 2000-те године. Сачували смо организацију и највећи број људи,који је без обзира на многобројна искушења којима је био изложен остала доследна Програму и вери у боље сутра и доследна сопственој социјалистичкој идеји. Буран је период за нама. Дељени смо. Покушаји да будемо уништени нису успели. И окупљени око идеје и људи победили смо неправду и сачували Социјлаистичку партију од предодређене намере властодржаца да нас забране и униште за сва времена. Искуство ОПОЗИЦИОНОГ деловања научило нас је да и пред најтежим искушењима не сагнемо главу, већ да се доследно боримо за своју идеју.

Између 9. и 10.Конгреса и 11. и 12 .Конференције Градског одбора СПС,догодиле су се значајне активности по нашу Партију. Ово је историјски период у развоју и јачању унутарпартијских редова и идеје око које смо се окупили. Након бурних догађања успели смо да повратимо углед у Народу Србије и да се заједно са нашим коалиционим партнером вратимо на кључне политичке позиције у Републици и нашој ОПШТИНИ. Оно у шта нису веровали ни наши чланови и симпатизери остварило се и опет смо фактор на политичкој сцени Крушевца, за респектовање. Друга смо политичка снага у Србији и Крушевцу. Нико нам ништа није поклонио. 3а превазилажење кризе политичког деловања и кризе социјалистичке, идеје морамо пре свега бити захвални нашим гласачима,члановима и симпатизерима, као и руководству партије на челу са председником Ивицом Дачићем,који је зналачки и ОДГОВОРНО,ДОНОСИО храбре политичке одлуке, којима је углед СПС свакодневно растао, а сам СПС стабилизовао као политичку партију којој грађани верују. Данас у Крушевцу, са нашим коалиционим партнером СНС и ЈС и нашом одборничком групом у скупштини града, преузели смо одговорност за стање у граду који је штеточинском политиком ДОСА урушен у свим сегментима. Радимо у искључивом интересу наших грађана и друге мотиве за учествовање у градској власти немамо. Наш рад и деловање су препознатљиви и цењени од стране грађана.

На дан обележавања 28.година од формирања СПС, у Ваљеву, Главни одбор СПС је донео Одлуку да се одржи 10.Конгрес СПС-а. Конгрес је заказан за 22 децембар 2018. године. Одржава се редовни највиши партијски скуп у редовном термину. Ово је прилика да се оцени досадашња активност организације и органа, да се дају одговори за будућност Србије и изабере партијско руководство.

Одлукама највишег органа СПС утврђено је да се припреми Програмска декларација СПС, која би била заснована на изворном Програму СПС и у највећој мери афирмисала све вредности социјалистичке идеје изражен е кроз снагу модерне левице коју морамо развијати у 21.веку и наше тековине слободе, правде и солидарности приближио грађанима Србије.

Другарице и другови,

Време у коме данас живимо је свакако другачије од времена у коме смо настали. Србија је претрпела огромне промене у друштвеном уређењу, раслојавању становништва, систему вредности и сл. Мора се донети одлука, желимо ли остати у прошлости или пак храбрије реформски искорачити напред и дати грађанима Србије одговоре на многа битна питања везана за друштвено уређење, економију, социјалану правду, културу, спорт, заштиту природе,.наталигет, запошљавање, људска права и др. Ми социјалисти следбеници смо идеје која је кроз историју тежила друштву слободних и једнаких. Наш циљ је да боље и праведније друштво постане стварност.а не пука политичка заклетва.

У овим временима промене су неопходне и зато морамо нашим деловањем улити нову снагу изворној идеји која нас је окупила око Социјалистичке партије Србије и изградити модерну партију левице,која ће бити способна да да одговоре на све друштвене противуречности и да предложи решења за бољи живот грађана Србије.

Ми желимо да будемо таква политичка снага ,која се бори искључиво демократским средствима ,за убеђивање и придобијање већине потребне да оставримо сопствене идеје о друштву без обесправљених,социјлано једнаких људи.Ми својим програмом обезбеђујемо своју препознатљивост као партије левице ,социјалистичког усмерења,која се залаже за оставривање демократског социјализма ,хуманијег и богатијег друштва.

На нашој 12.Конференцији ГО СПС Крушевац,изабраћемо делгате 10.Конгреса ,поштујући принципе заступљености 20 делегата жена и 20 делегата припадника социјлаистичке омладине.Жене и омладинци су будућност наше партије и зато им морамо дати пуно поверење,бирајући их за наше представнике на Конгресу.

ОБО је и прилика да се на 12.Конференцији изјаснимо и предложимо кандидате у које имамо поверење .да ће на најбољи могући начин водити партију у 6удућем четворогдишњем периоду. Руководство СПС на челу са председником СПС Ивицом Дачићем,дало је огроман допринос да се партија консолидује,и опет постане значајан фактор на политичкој сцени Србије.Ивица Дачић је израстао у лидера поштованог у земљи и свету,који равноправно са најзначајнијим светским политичарима штити интересе Републике Србије.

Морамо поштовати старије,али је сигурно да и младима требамо поверити вршење најодоговорнијих функција јер њихова младост,способност,жеља за доказивањем и знање су сигурна будућност СПС и гаранција за изградњу социјалнијег и праведнијег друштва у Србији.Грађани Србије вапе за правдом и зато смо ми социјлаисти ту да им нашом доследношћу помогнемо да поврате изгубљену веру у све институције друштвенополитичког система у нашој Србији.

Сматрамо,да смо ми социјлаисти у обавези да у демократској атмосфери у овим предконгресним данима поразговарамо о свим партијским активностима,да нашим наступом у средини у којој живимо афирмишемо Конгрес и руководство СПС,како би смо изабрали предстванике којима верујемо,како би смо били учесници Конгреса достојни уважавања нашег градског одбора.

Позивамо све грађане Крушевца,да нам се придруже и да сви заједно сигурно закорачимо са Социјклаистичком партијом Србије у јачање наше државе,наше економије,како би будућност живота у Србији била најпрестижнија у Европи.

Нека Живи 10.Конгрес СПС!

Градски одбор СПС Крушевац