^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

15.jpg

Претрага

Најновије вести

У Дому Народне скупштине Републике Србије 19. октобра 2018. године, одржана је шеста Национална конференција Женске парламентарне мреже, под слоганом "Жене граде будућност". Конференцији су присуствовале посланице Скупштине Републике Србије, одборнице из више од 100 локалних самоуправа, представнице невладиног сектора, представнице Женске политичке мреже Црне Горе и представници страних делегација - директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу Урсула Лојбли, шеф мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио, Амел Дероу - чланица Националне Народне скупштине Алжира, Стаелина Недера, заменица сталне представнице УНДП-а, као и велики број представника медија.

Након уводне речи председнице Скупштине Србије Маје Гојковић, која је навела да у Скупштини Србије посланице чине 37,8 одсто и да су жене савладале политику, у наставку, кроз три панела у оквиру Конференције, говорило се на теме оснаживања жена кроз разне активности и учешћа у пројектима од значаја пре свега везаних за циљеве одрживог развоја.

"Ефекти дигитализације на равноправност полова - Перспективе за оснаживање жена и веће учешће у процесу", је прва тема чији је модератор била Стефана Миладиновић, посланица Социјалистичке партије Србије, након које се говорило о родној равноправности и климатским променама у оквиру другог панела, кроз који су се представиле и чланице Женске политичке мреже Црне Горе.

У оквиру треће теме "Циљеви одрживог развоја: родна равноправност у Србији", дискутовало се о дискриминацији жена у радним односима, насиљу над женама и о партиципацији жена у политичком, економском и јавном животу, о чему је између осталих, говорила проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за спровођење Циљева одрживог развоја и председница Форума жена Социјалистичке партије Србије.
  На Конференцији Женске парламентарне мреже учествовале су представнице Градског одбора СПС Крушевац, Драгана Грандић Алексић, Дијана Живковић и Јелена Ђорђевић.