^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-13.jpg

Претрага

Најновије вести

Мирослав Стефановић


Дана 24.марта 2018.године у Коњуху код Крушевца, преминуо је истакнути крушевачки социјалиста Мирослав Стефановић. Мирослав је рођен 1940. године у Коњуху, где је и провео цео живот. Био је веома успешан директор Земљорадничке задруге "Калемар" из Коњуха и под његовим руковођењем је цео коњушки крај доживео просперитет. Међу првима се учланио и новоформирану СПС где је обављао најодговије дужности потпредседника Општинког одбора, члана ИО ОО СПС Крушевац. Биран је и за одбоднола СО Крушевац у више сазива Скупштине општине, па је у периоду 1990-1992 био потпредседник СО Крушевац.Учесник је више Конгреса СПС-а. Остао је до краја живота доследан социјалиста. Бавио се писањем стручних публикација на тему села, сељаштва и задругарства. За свој рад је одликован и награђиван. Сахрана Мирослава Стефановића обавиће се 26.марта 2018. године у 13:00 у Коњуху.
У издању Арт клуба СПС Крушевац, изашла из штампе књига Мирослава Стефановића, функционера СПС Крушевац,“Село посустало, има ли наде за велики аграрни потенцијал Србије“. Књига је стручно дело, дугогодишњег директрора ЗЗ “Калемар“ Коњух, који је својим искуством од преко 50 година, у организовању пољопривредне производње и задругарства у крушевачком крају, дао огроман допринос развоју аграра у Крушевцу и Србији. Под његовим руководством ЗЗ“Калемар“ Коњух, задруга са преко 120 година традиције, била је једна од најуспешнијих у Србији. Као практичар, уочио је проблеме, уништавања задругарства у Србији и дао конкретна решења за обнову овог вида удруживања пољопривредника, без кога нема конкуретности на захтевном тржишту производње и пласмана пољопривредних производа. Књига је и својеврстан прилог будућој стратегији развоја пољопривреде и села у Србији.
 

Аутор књиге Мирослав Стефановић Мира
 
Мирослав Стефановић је члан СПС од оснивања. Био је наставник пољопривреде у ОШ Коњух, директор ЗЗ“Калемар“ Коњух и потпредседник СО Крушевац. Члан је Општинског одбора СПС Крушевац. Промоција књиге одржана је у Основној школи „Брана Павловић“ у Коњуху дана 02.06.2015. године у 18:00. На промоцији су говорили Владимир Тасић - председник ГО СПС Крушевац, Драган Вулић - директор ЗЗ “Калемар“ Коњух, др Велибор Лазаревић, Марко Милојевић - помоћник градоначелника за пољопривреду и Верица Соколовић - директор ОШ “Брана Павловић“ Коњух.