^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-10.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вестиСОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ
ГРАДСКИ ОДБОР СПС КРУШЕВАЦ
Број: 10/2018
23.02.2018. године
КРУШЕВАЦ

ГОСПОДИНУ ИВИЦИ ДАЧИЋУ МИНИСТРУ ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ

Поштовани господине Министре,

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Крушевцу, најискреније Вам честита високо признање добијено од стране председника Руске Федерације господина Владимира Путина, Орден пријатељства Руске Федерације.

Ваш миротоворни рад кроз минуле године одвијао се у веома тешким и сложеним околностима. Учинили сте много на јачању и успостављњу трајног мира међу људима, народима и државама света, истовремено изграђујући трајне пријатељске односе што је и препознато од стране господина Владимира Путина када Вам је одао признање високим одликовањем „Орден пријатељства Руске Федерације“.

Борили сте се и борите се са тешким противречностима у савеременом свету, како би сте нашој Србији повратили углед и омогућили наставак политике којом се јачају независност, суверенитет, трајни мир и толеранција међу државама и народима.

Ми социјалисти, житељи града носиоца два велика светска миротоворна признања Весник мира и Медаље мира Уједињених нација, желимо Вам добро здравље и да још дуго будете посвећени великим људским тежњама, да градите трајна пријатељства у име наше Србије са Међународном заједницом.

ГРАДСКИ ОДБОР СПС

Председник
Владимир Тасић

Преузето са сајта СПС-а

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров уручио је (22. 2.2018.) у Амбасади Руске Федерације у Београду, Орден пријатељства Руске Федерације првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Републике Србије Ивици Дачићу.


Министар Дачић нагласио је на свечаности да је орден за њега огромна част, велико лично и професионално задовољство.

Министар Дачић нагласио је да за српски народ не постоји ближа земља, ни народ, од Русије и руског народа. Истакао је да је почаствован што су Русија и њен председник Владимир Путин осведочени пријатељи српског народа, и што су препознали његову намеру и напор да унапреди односе две земље.

„Многи покушавају да врше притисак на Србију, како би због неких погодности, водила антируску политику. Србија никада неће водити антируску политику. Ја волим Русију, али зато што волим Србију“, нагласио је Дачић.

Министар Дачић рекао је да му је посебно драго што му је то признање уручио баш Лавров, који је, према његовим речима, највише помогао Србији.

Министар Дачић закључио је да Орден пријатељства представља врхунац његове личне и љубави његове породице према Србији и Русији и додао да тај орден зато нема цену.