^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

Untitled-35.jpg

Спот СПС-ЈС Крушевац 2020

Претрага

Најновије вести

Низом дешавања град Крушевац је данас 14.10.2017. године обележио 73-огодишњицу ослобођења у Другом светском рату. Влада Републике Србије је одлучила да баш у Крушевцу на овај дан, званично представи и резултате рада у првих 100 дана.

Премијера Ана Брнабић, са министрима о томе је говорила у 12.30 у крушевачком Народном музеју.

Такође, баш на 14.октобар и ИМК „14.октобар“ је добио новог власника. У овој крушевачкој фабрици подписан је протокол о преузимању од стране компаније „СЦМГ 14. октобар д.о.о. Београд“, која заступа Чешку компанију. Овом догађају присуствовала је председница Владе Ана Брнабић и министри: привреде Горан Кнежевић, одбране Александ Вулин и рада и социјалних питања Зоран Ђорђевић, као и Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике Александра Вучића.

Такође, потпредседница Владе Зорана Михајловић је у току преподнева положила камен темељац за Постројење за пречишћавање отпадних вода на заобилазници код Западне Мораве.

Поводом 14.октобра Дана ослобођења града, министар за заштиту животне средине Горан Триван свечано је отворио реновирани Пионирски парк у Крушевцу. Овом приликом, Министар Триван је истакао значај природних богатстава и  најавио скора инвестирања у ову област.

Отварајући званично ренивирани Пионирски парк у Крушевцу, министар  за заштиту животне средине Горан Триван честитао је Крушевљанима 14.октобар, Дан ослобођења града, подсетио на важност овог датума и истакао да је ово права и јединствена прилика да се говори колико је важно радити на заштити животне средине.

Триван је нагласио да је за протеклих 100 дана рада Владе Министарство за заштиту животне средине прогласило неколико заштићених привредних добара на површини која прелази 80 хиљада хектара, а тиме је целокупна површина у Србији  повећана за 1 одсто, и то је велики успех, с обзиром да је планирано да до 2020. године наша држава треба да има 10 посто. Он је, овом приликом, највио и нова улагања, односно инвестирања у ову област.

Поред великог броја суграђана, отварању Пионирског парка присуствовали су и директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић и градоначелник Крушевца са сарадницима. Пројекат реконструкције Пионирског парка урадило је Јавно предузеће за урбанизам и пројектовање Крушевац, новац је обезбеђен из градског буџета, а радове изводе Крушевацпут и Јавно комунално предузеће Крушевац.

У току преподнева делегације града Крушевца и других заинтересованих борачких организација и политичких партија, међу којима је била и СПС Крушевац, положиле су венце на значајне  споменике, између осталих и на гроб Руских војника на Расини.