^На врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


СПС

Одговорно за будућност

СПС

Одговорно за будућност

Гласајте СПС!

Get Adobe Flash player

ДОБРОДОШЛИ У СПС

33.jpg

Претрага

Најновије вести

Дана 20. јуна 2017. године, у Крушевцу је одржана редовна седница Градског одбора СПС Крушевац. На седници ГО разматране су Одлуке Главног одбора СПС, са седнице одржане 18. јуна.2017.године, на којој је Главни одбор одлучио да се одазове позиву за формирање нове Владе Републике Србије, након одржаних председничких избора 2.04.2017.године. Ново изабрани председник Републике Србије, поднео је оставку на функцију председника Владе, па су се стекли Уставни услови да се формира нова Влада.

Мaндат за састав Владе поверен је Ани Брнабић, досадашњем министру локлане самоуправе и државне управе.

Социјалистичкохј партији Србије поверено је више министарких мандата него што је партија имала у Влади Александра Вучића, формираној након ванредних парламентарних избора оджаних 2016. године.

Председник СПС Ивица Дачић, биће предложен за првог потпrедседника Владе и министра Иностраних послова, Саша Антић за министра енергетике, Бранко Ружић за Министра за локлану самоуправу и државну управу, др Славица Ђукић Дејановић за Министра без портфеља. СПС ће бити додељен и мандат Министра заштите животне средине.

Градски одбор једногласно је подржао све одлуке Главног одбора везано за учешће Социјалистичке партије Србије у формирању Владе Републике Србије мандатара Ане Брнабић.