foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

 

ZAVRŠNI MITING SPS-a U BEOGRADU
17.01.2007. године у САВА ЦЕНТРУ, који је био испуњен до последњег места, одржан је завршни митинг Социјалистичке партије Србије, на којој је грађанима предствљен изборни програм СПС-а и кандидати за предстојеће Републичке изборе.


Кандидати СПС-а за предстојеће изборе

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је у среду увече грађане Србије да на изборима подрже социјалисте јер ће то бити њихово улагање у сопствену будућност.

"Претке нећемо изневерити, (ни) потомке обрукати, а Србија може да буде слободна, поносна и социјално правдена једино ако се сви гласови уједине за СПС", рекао је Дачић на завршној конвенцији странке у Београду.

Дачић је рекао да "баук СПС-а" кружи Србијом и да би требало да га се плаше сви тајкуни, медијски магнати и остали који хоће да опљачкају Србију.

"Србији је потребан Робин Худ да јој врати све оно што је отето и опљачкано", додао је Дачић и нагласио да би гласачи требало да се уједине и све гласове убаце у "кутију СПС", ако желе да живе у социјално-праведној држави.
Ивица Дачић за говорницом
 
Ивица Дачић је обећао да ће социјалисти - ако дођу на власт и добију довољну снагу - донети нови закон о раду, зауставити раст цена услуга, отпуштање радника, спровести ревизију приватизације и поново увести правило да запослени добијају станове својих предузећа.
 
"Неће више бити ни изручења Хашком трибуналу, а сачуваћемо Републику Српску и када за то додје време, ујединити је са матицом", рекао је Дачић.
 
Рекао је да ће СПС условити пријем Хрватске у Европску унију тиме да Срби у Хрватској добију констутутивни статус и да им буде враћена имовина.
 
Према речима Дачића, Срби на Косову не траже ништа од Србије, осим да их не изда и не прода. "Срби на Косову и Метохији дошли су у ситуацију да буду хероји одбране, на бранику за своју земљу и народ", рекао је лидер социјалиста.


Црвене руже - симбол СПС-а
 
Кандидат СПС за премијера Милутин Мркоњић рекао је да су социјалисти током предизборне кампање добили од градјана Србије поруку да се држе програма Слободана Милошевића.
 
"Социјалисти су у стању да преузму обавезу да народ Србије у поновној обнови земље врате на прави пут", рекао је Мркоњић нагласивши да је то друга порука градјана упућуне СПС.
 
Сви кандидати СПС за посланике седели су пред публиком, на бини Сава центра, а говорили су и посланички кандидати Борка Вучић, Жарко Обрадовић, Славица Дјукић-Дејановић, бивша репрезентативка у рукомету Светлана Китић и представници пензионера, младих, Срба са Косова и ветерана ратова.
 
Последњи је говорио Ивица Дачић, а пре његовог изласка за говорницу, са таванице су пали балони и централни део гледалишта прекривен великом црвеном заставом СПС-а. Многи учесници скупа носили су слике дугогодишњег лидера СПС, покојног Слободана Милошевића.

У наставку погледајте део атмосвере са конгреса.


Велимир Бата Живојиновић на митингу


Они су били и остали уз СПС


Бројни гости су подржали идеју СПС-а


Марко Буква, Зоран Анђелковић и Петар Шкундрић


Ивица Дачић долази на завршни митинг СПС-а


Зоран Жижић и Ратко Марковић стижу на митинг СПС-а


Ивица Дачић и Ружица Петронијевић - Младост је карта на коју игра СПС


Милорад Јеврић и Милан Милосављевић на митингу - други ред


Крушевљани на митингу