foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Претрага

Најновије вести

GODIŠNJICA SMRTI SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Присталице и симпатизери Социјалистичке партије Србије су, 10.03.2007. године, на годишњицу смрти бившег председника Југославије и Србије Слободана Милошевића, одали пошту и положи цвеће на његов гроб испред породичне куће у Пожаревцу.

Упис у књигу жалостиУ делегацији СПС-а били су председник странке Ивица Дачић, потпредседници Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић - Дејановић, Душан Бајатовић и Жарко Обрадовић, а испред Удружења 'Слобода' Урош Шуваковић.

У делегацији која је одала пошту Милошевићу, били су функционер Српске радикалне странке Драган Тодоровић и супруга лидера радикала Јадранка Шешељ.

Дачић је изјавио новинарима да СПС има јасан пут који је окренут европским интеграцијама, али са програмом који се ослања на левичарску традицију Европе.

Он је рекао да ће СПС тражити одговорност за оне који су изручили Милошевића Хагу, али и за оне који су му у Хагу забранили адекватно лечење.

Према речима Дачића, обележавање годишњице Милошевићеве смрти поклапа са са судбоносном одлуком у Бечу о даљој будућности Косова и Метохије, јер се сада показује истина, 'а на видело излазе сви сценари рушења Србије, против којих се он [Милошевић] борио и због којих је и убијен'.

Шуваковић је казао да удружење 'Слобода' Милошевића сматра херојем српског народа, а да ће историја потврдити значај и њега самог али и његове политике за нашу будућност.Делегација општинског одбора СПС-а Крушевац је такође посетила Пожаревац и одала пошту председнику Слободану Милошевићу.